Bruner (SPO): Světem obchází strašidlo zdravého rozumu

23.11.2016 12:35

Ke svaté štvanici na toto strašidlo se spojili tu američtí demokraté, onde nevolený aparát Evropské komise či umělecké páté kolony, neúspěšní prezidentští kandidáti, vždy a pro vše připravení opozičníci nebo jen programoví recesisté.

Bruner (SPO): Světem obchází strašidlo zdravého rozumu
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Z tohoto výčtu by se dalo soudit na velkou sílu a početnost této opozice a zdravý rozum jakoby se krčil v koutku. Není tomu tak, opozičníci jsou jen více slyšet, chvíli křičí, chvíli nadávají, chvíli plamenně kritizují, derou se k mikrofonu, na obrazovku, ale pak z nich myšlenku nevycedíš.

Zdravý rozum je to, co pohání lidskou společnost, co sídlí v myslích a zkušenostech miliard lidí a ten nemá potřebu okázalosti. Jediné, co zdravý rozum potřebuje, je možnost se projevit. Možnost volit a být volen a buďme si jisti, že jeho volba nebude chybná.

Velikáni přicházejí, ale jsou spojeni vždy jen s kratičkou epizodou v běhu lidských dějin a jen ti největší zanechávají myšlenku. Zdravý rozum však provází lidstvo od nepaměti a vždy vybral dobře neboť my lidé jsme zde pořád.

My lidé nepotřebujeme evropského dirigenta na křivost banánů, nepotřebujeme strůjce všemožných podpor až zůstává rozum stát či sebestředných ministrů a jejich ministerstev pro všechno a pro nic. My potřebujeme jen vytvoření základního životního prostředí, základních pravidel žití a jeden každý z nás si již svůj šťastný život najde. Tak aby jeho šťastný život nečinil nešťastným jiného. Vyhrožování nebo dokonce válka nemůže mít v rozumném programu místo.

Pro mne z toho vychází, že je poptávka po straně, která prosazuje práva občanů a způsob, zvolit si svoji cestu k vlastnímu štěstí bez popření štěstí druhých. Ne nadarmo naše koalice s SPD dostala důvěru občanů nejen ve volbách, ale i těch, kteří jsou znechuceni a k volbám nešli, jen nás slovně podpořili.

Proto říkám, kdy, když ne v parlamentních volbách 2017, kdo jiný, když ne my. Čas neúprosně plyne a naše strana se však houpe na vlnách slastného klidu.

Ing.Jiří Bruner, 1. mpř. SPO Plzeňského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…