Bruner (SPO): Vnitro – Děd Vševěd naší doby

10.01.2017 15:12

Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám Ministerstva vnitra je terčem kritiky drobných lidiček odspodu až po nejvýše postavené. Všichni souzní jednak v tom, že nepotřebujeme být voděni za ručičku, ale že si umíme najít informace a zpracovat je sami a jednak, že cenzuru (někteří mluví dokonce o koniášských praktikách) nechceme.

Bruner (SPO): Vnitro – Děd Vševěd naší doby
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Zasaďme vznik tohoto útvaru (nejde o zákonem zřízený Úřad) do širších souvislostí. Je v něm 20 lidí a v jejich silách není možno přijmout, zkontrolovat, prověřit a opatřit správným názorem tolik kolujících informací. Ani neznáme jejich postupy, ba ani oni je neznají neboť žádné nejsou ( jak pravila vedoucí útvaru „nebudeme se zabývat vším“). Navenek se mezi lidi dostanou jen koncové zprávy. Na počátku těchto výstupů je ministr vnitra a on také nalezl a vydává zdroje peněz z kapitoly ministerstva. Takže kanál je vytvořen, kanalisté jsou placeni a dalšími šiřiteli po vzoru multi level marketingu budou dobrovolně (tj zdarma) a rády další sdělovací prostředky.

Začne platit Lex Babiš, je na světě zákon o omezení výdajů na volební kampaň, strana min.vnitra po krajských volbách má hluboko do kapsy a obstavenu velkou část majetku. A náhle, zrovna ve volebním roce a s dostatečným předstihem, má tato strana zdarma v rukou hlásnou troubu, k níž ostatní nemohou. To je kouzelný dárek, tak ho hlavně nepokazit a tedy v tomto směru premiér ani ostatní partajníci neřeknou ani slovo. Jen si mnou ruce, jak to již funguje, jak lidé v podhradí vedou diskuze, aniž kdokoliv co ví bližšího. Kanál se leští, 20 lidí hodnotí jeho průchodnost a dosah.

Teď si počkejme na první průtok. Moc jsem na něj zvědav. Na druhou stranu se otvírá pole působnosti pro ostatní strany, aby zmobilizovaly své chytré a pokusily se tento významný kanál nakrmit svojí stravou.

Ing. Jiří Bruner, 1.mpř. KV SPO Plzeňského kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…