Brýdl (Generace 89): Investoři navrhli sedm projektů na výstavbu bytů

18.12.2019 10:13

Nedostatek bydlení je jedním z největších problémů Litomyšle a patří mezi priority současného vedení města.

Brýdl (Generace 89): Investoři navrhli sedm projektů na výstavbu bytů
Foto: Archiv
Popisek: Litomyšl

Málo dostupných bytů a parcel chtějí zastupitelé vyřešit například developerskými projekty, které vyhlásili v polovině letošního roku. Ke konci roku 2019 přišla z městského úřadu pozitivní zpráva.

Do výzvy pro soukromé podnikatele na výstavbu nových bytů u nemocnice se přihlásili čtyři zájemci se sedmi projekty. V projektech se plánuje vybudování 50 až 100 nových bytů v této lokalitě. O vítězi, který bude moci projekt realizovat, rozhodne odborná porota. „Osobně mě velice příjemně překvapil počet přihlášených i kvalita návrhů. Nyní musíme ve spolupráci s odborníky vybrat nejlepší řešení pro Litomyšlany, aby se co nejdříve mohlo začít stavět. Nicméně na nás čeká ještě hodně práce, osobně bych byl rád, kdyby vítěz mohl začít s realizací ke konci příštího roku,“ uvedl starosta Daniel Brýdl.

První fáze vyhodnocování došlých návrhů se má stihnout v prvních měsících roku 2020. O výsledcích budeme veřejnost informovat. Vzhledem k tomu, že dosud nebyl vybrán vítěz, připomínáme, že zatím není možné jednat o případných rezervacích či koupi bytu. O nabídce nových bytů budou občané města včas informováni nejen na stránkách Lilie a webu města, ale i dalšími cestami. V ideálním případě by to mohlo být koncem roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce