Budoucnost: Nadměrné zisky utržené během krizí je zapotřebí výrazně zdanit

05.04.2024 11:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomice a volbám do Evropského parlamentu.

Budoucnost: Nadměrné zisky utržené během krizí je zapotřebí výrazně zdanit
Foto: volim-budoucnost.cz
Popisek: Hnutí Budoucnost - logo

Včera jsme vystoupili na společné tiskové konferenci Sociální demokracie spolu s dalšími mladými kandidujícími a Lubomír Zaorálek.

Náš spolupředseda Jakub Kovařík upozornil na rekordně ziskový rok pro akcionáře v mnoha odvětvích, klesající reálnou mzdu, loni téměř o 3 procenta, rok předtím dokonce takřka o 8 procent. Nadměrné zisky utržené během krizí je zapotřebí výrazně zdanit, a ne profitovat na utrpení ostatních.

Ročně strávíme na základě průměrné pracovní doby o 260 hodin v zaměstnání více než pracující v Německu, jedná se o 6,5 pracovního týdne. Státem zaručená délka dovolené je 4 týdny. Je třeba prosadit zkrácení pracovní doby a navýšení počtu dní dovolené.

Spolupředsedkyně Klára Školníková promluvila k často zmiňovaným generačním sporům. Ty ale neexistují, jsou umělé. Konflikt je pouze mezi těmi, co si kvalitní a šťastný život mohou zaplatit, a těmi, co nemají ani na pokrytí základních životních potřeb, jako je jídlo a zdraví.

Chceš také společnost, co není rozdělena na ty, co si kvalitní život mohou zaplatit a ty co tyto možnosti nemají? Přijď k volbám 7. a 8. června a vol společnou kandidátku Sociální demokracie a Budoucnost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ať opustí funkce všichni, kteří neumí respektovat jiný názor

9:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ať opustí funkce všichni, kteří neumí respektovat jiný názor

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica.