Bureš (TOP 09): Kolektivní smlouva byla schválena, ale vše je jinak?

19.07.2015 9:17

Ústecký politik reaguje na informaci o dění v dopravním podniku, kde lidé chtějí zvýšit platy, odboráři jsou personální situací znepokojeni:

Bureš (TOP 09): Kolektivní smlouva byla schválena, ale vše je jinak?
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

Abych pravdu řekl, tak jsem z dnešní informace, ohledně dopisu primátorce města Ústí nad Labem, docela překvapen.

Podoba kolektivní smlouvy (KS), včetně mzdového a odměnového řádu (MOŘ), byla domluvena na jednání předsedy představenstva Dopravního podniku města Ústí nad Labem Ing. Josefa Matějky se zástupci odborové organizace společnosti, které se uskutečnilo dne 23. 6. 2015 s dobou trvání 1 rok.

Současně bylo domluveno, že text KS a MOŘ, bude schválen představenstvem společnosti. Toto hlasování proběhlo a nová KS platí od 1. 7. 2015 do 30. 6. 2016.

Dnes se dozvídám, že i přes schválení obou dokumentů je vše jinak.

Můj názor je, že musí nejdříve proběhnout audit společnosti, zaměřený na optimalizaci procesů a zvýšení ekonomické efektivity činností společnosti. Pak následně mohou být přijaty kroky k optimalizaci mzdových položek. Navrhované zvýšení mezd by mělo velmi negativní dopad na, již tak bídné, hospodaření společnosti.

Jaká opatření přijal Dopravní podnik např. v návaznosti k situaci, kdy přišel, od 1. 1. 2015, o část jím provozovaných linek, které nově jezdí společnost BusLine a.s.?

Došlo k optimalizaci nákladů spojených s odebranou částí provozu? Došlo k propuštění části řidičů, nebo se jejich kapacita nezměnila i přes to, že je méně výkonů?
Náklady společnosti víceméně zůstaly a je teď hlavním úkolem se s tím a dalšími obdobnými problémy poprat a vyřešit je. V současné době není v ekonomických možnostech společnosti navrhované zvýšení akceptovat.

Zdeněk Bureš, Ústí nad Labem

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.