Bzura (TOP 09): V koalici novodobých kmotrů nebudeme

06.07.2015 12:42

Zásadně nesouhlasíme s tím, že se na radnici v Ústí nad Labem vrací kmotrovské praktiky. Hnutí ANO dostalo k moci stejné struktury, které tunelovaly městský rozpočet a zavedly neprůhledné hospodaření. TOP 09 zůstává v Ústí jedinou skutečnou opozicí.

Bzura (TOP 09): V koalici novodobých kmotrů nebudeme
Foto: TOP 09
Popisek: Radim Bzura

„Měli jsme mnoho výhrad k svrženému vedení města i k chodu úřadu. Ale odmítáme, aby nově město vedli lidé s minimálním voličským mandátem, kteří se nechají podporovat ČSSD a ODS s KSČM. Jsou to ty strany, které do Ústí nad Labem v posledních deseti letech zavedly kmotrovské praktiky," uvedl zastupitel Radim Bzura.

Nové vedení města s mandátem pouze šesti hlasů nemá program a neodráží výsledek demokratických voleb. Problém s plánem na uprchlické centrum je pouze zástěrkou k tomu, aby několik jedinců převzalo moc. „Tak široká podpora menšinové radě, navíc od zprofanovaných stran a komunistů, silně připomíná dobu opoziční smlouvy, kdy si skupiny politiků dohodou rozdělily moc a na demokracii si pouze hrály," míní Bzura. „Viníkem dnešní situace je i hnutí pro!Ústí, které sehrálo části ANO úlohu dočasných loutek a k moci tak pustilo díky chybám komunisty," dodal.

I proto zastupitelé TOP 09 deklarují svým voličům, že do podobné koalice, navíc s podporou komunistů, nevstoupí. Zastupitelé TOP 09 budou dál konstruktivní opoziční stranou. „Dokud bude prioritou stranický boj, boj o moc, boj o trafiky a nikoliv soutěž a souboj názorů, ideálů, projektů,rozpočtů, návrhů a koncepcí, které povedou k rozkvětu města, stabilizaci sociální situace, růstu zaměstnanosti, nikam se naše město neposune," míní Radim Bzura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…