ČR podepsala smlouvu s korejskou společností Hyundai Mobis, která přinese 900 pracovních míst

29.07.2014 13:09

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka společně s prezidentem společnosti Hyundai Mobis Myung-Chul Chungem podepsali 29. července 2014 druhou nejvyšší investici v České republice za posledních 5 let a zároveň třetí nejvýznamnější korejskou investici vůbec. Na slavnostní ceremonii byl přítomen i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

ČR podepsala smlouvu s korejskou společností Hyundai Mobis, která přinese 900 pracovních míst
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Společnost Hyundai Mobis plánuje vybudovat závod na výrobu světlometů pro automobily ve Strategické průmyslové zóně Ostrava-Mošnov v Moravskoslezském kraji, který patří k regionům trpícím vysokou nezaměstnaností. Společnost chce investovat do regionu v budoucnosti až 4 miliardy korun. V počáteční fázi vytvoří Hyundai Mobis 600 pracovních míst, při plném provozu od roku 2021 více jak 900 pracovních míst.

Česko se stále drží mezi patnácti investorsky nejatraktivnějšími zeměmi. Firmy loni na zdejším trhu vytvořily 60 přímých investičních projektů. Nejvíc chtějí v ČR investovat tradičně Němci. Cílem je hlavně jih Moravy, Moravskoslezský kraj a střední Čechy.

reklama

autor: Vlada.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.