ČS: Vstup do fiskálního paktu je vstupem do otroctví!

13.05.2014 17:23

Dnešní výrok místopředsedy TOP, který slibuje vládě pana Babiše podporu jakéhokoliv rozpočtu za schválení našeho připojení se k tzv. fiskálnímu paktu bez výjimek, je pokračováním protičeské a protilidové politiky, kterou prováděl Miroslav Kalousek ve vládě Nečase.

ČS: Vstup do fiskálního paktu je vstupem do otroctví!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová v redakci Parlamentních Listů

Eurozona je dnes předlužená a potácí se na okraji propasti. Prakticky ani jeden ze států, které platí eurem, nedodržuje Maastrichtská kriteria, která byla podmínkou pro vstup do politického experimentu společné evropské měny. A dnes právě tyto státy, které porušují svá vlastní kriteria deficitu a celkového zadlužení, chtějí diktovat a totálně ovládat státní rozpočty i těch zemí, které eurem neplatí. Je to jedna z posledních věcí, která ještě zůstala v rukou naší vlády. Pokud přistoupíme bez výjimek k diktátu bruselské administrativy, staneme se rukojmími těch silnějších státu EU. Nikdo nás pak už neuchrání před tím, abychom zaplatili nejméně 300 000 000 000 korun za dluhy těch zemí, které stojí před bankrotem.

Česká Suverenita zásadně odmítá, abychom platili dluhy, které jsme nezpůsobili. „Pane Kalousku, starejte se o dluhy, které zůstaly po Vašem neblahém působení na ministerstvu financí a nežeňte nás do smrtícího objetí Berlína a Bruselu,“ uvedla k tomu předsedkyně České Suverenita Mgr. Jana Volfová.

Fiskální pakt je děsivou vizí pro každého, komu záleží na prosperitě vlastní země. Panu Kalouskovi zřejmě vůbec nevadí, že Česká republika nemá žádnou vlastní českou banku. Těmto eurohujerům je jedno, že byly prakticky zlikvidovány tradiční české průmyslové firmy, které jsou převážně v rukách německého kapitálu a že jako proexportní země během jednoho dvou let nebudeme mít co vyvážet, že jsme z potravinově soběstačného státu klesli na úroveň, kdy dovážíme 70% vepřového masa a naše orná půda je zadušena jedovatou řepkou.

Ve chvíli, kdy je třeba mobilizovat všechny síly k obnově hospodářské základny českého státu, přichází mistr škrtů pan Miroslav Kalousek s návrhem Sobotkově vládě, že TOP09 podpoří rozpočet nejen letos, ale i v příštích letech, za přijetí fiskálního paktu Evropské unie.

Copak nestačilo to, že předlužené cizí banky se zahojily na „zdravých českých dcerách“? Přijetím fiskálního paktu by se českého střadatele už nikdo neptal, zda smí či nesmí použít jeho peníze pro obnovu života bank zemí, která si prostě žily nad poměry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká Suverenita

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…