ČSSD České Budějovice: K povolební situaci v Českých Budějovicích

30.10.2014 9:58

MěVV považuje za nutné sdělit veřejnosti skutečnosti s posledních jednání s hnutím ANO 2011 o povolební spolupráci. K této informaci nás motivuje skutečnost, že prostřednictvím medií byla veřejnost informována, že ČSSD požaduje 5 členů rady a primátora a tato okolnost byla důvodem, že hnutí ANO odmítlo povolební spolupráci s ČSSD.

ČSSD České Budějovice: K povolební situaci v Českých Budějovicích
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

K tomu uvádíme: je skutečností,  že ČSSD a ANO vedlo řadu jednání, z nichž vyplývalo, že koalice těchto dvou subjektů je možná a oba subjekty jsou ochotny vzájemně spolupracovat. Poslední jednání obou nejsilnějších subjektů proběhlo v pátek 24.10. 2014. V rámci tohoto jednání byli zástupci ČSSD překvapeni novými návrhy ze strany hnutí ANO. S ohledem na tuto skutečnost zástupci ČSSD požádali o časovou prodlevu na projednání těchto nových návrhů. Návrhy hnutí ANO byly přibližně během jedné hodiny zástupci ČSSD akceptovány. Hnutí ANO se zástupci ČSSD dále odmítlo jednat a tentýž večer hnutí ANO uskutečnilo jednání o povolební spolupráci s OPB, TOP 09 a KDU-ČSL.

Po seznámení s tím, že došlo mezi těmito subjekty k předběžné dohodě o vytvoření koalice, uskutečnila ČSSD písemnou nabídku hnutí ANO 6-3-2, která byla dne 28.10. doručena hnutí ANO. Z toho hnutí ANO šest radních včetně primátora, tři radní ČSSD a dva radní KDU-ČSL. Tuto nabídku ČSSD v Českých Budějovicích uskutečnila proto, aby zabránila vzniku koalice  ANO, OPB, TOP 09 a KDU-ČSL, která pro město České Budějovice dle názoru ČSSD nebude přínosem. Tato nabídka ze strany ČSSD pro utvoření koalice s hnutím ANO a KDÚ-ČSL stále trvá.  Z výše uvedeného je zřejmé, že zájmem ČSSD bylo a stále je utvoření funkční koalice bez ohledu na počtu členů rady města za ČSSD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.