ČSSD: Dnes jednali starostové za ČSSD

14.06.2016 15:30

Dnes se v Lidovém domě uskutečnila již pátá Valná hromada Klubu starostů a primátorů zvolených za ČSSD.

ČSSD: Dnes jednali starostové za ČSSD
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Tématem setkání byla především aktuální legislativa, týkající se komunální politiky a diskuze nad dlouhodobějšími programovými cíli Klubu, včetně upevnění jeho postavení v rámci sociální demokracie.

„Valné hromady se účastnilo více než pět desítek starostů a primátorů za sociální demokracii ze všech krajů České republiky. Jsem potěšen, že jednání se účastnili také předseda ČSSD B. Sobotka a statutární místopředseda ČSSD M. Chovanec, což Valné hromadě přidalo na potřebné vážnosti,“ zdůraznil Stanislav Mrvka, starosta Jindřichova Hradce a předseda Klubu.

Starostové a primátoři za ČSSD podrobně diskutovali dopady připravované legislativy na komunální politiku, zejména legislativní návrhy v oblasti hmotné nouze, sociálního bydlení a školství.

„Přirozeně jsme nemohli nezmínit debatu o Nejvyšším kontrolním úřadu, zvláště když byli v sále přítomni i senátoři za ČSSD. Starostové byli ve svých vyjádřeních často kritičtí, což se odrazilo i do schválených usnesení. I když tato vláda je vůči požadavkům obcí velmi vstřícná, bianco šek přirozeně od nás nemá,“ zdůraznil Stanislav Mrvka.

Velmi důležitou část Valné hromady představoval příspěvek starostů k dlouhodobému programu ČSSD. Valná hromada schválila koncepční materiál, který předkladatelům budoucího dlouhodobého programu ČSSD dává odpověď na otázku, co by z pohledu územní samosprávu nemělo v tomto obecném programu chybět. „Očekáváme, že v dlouhodobém programu budou zakotveny konkrétní záruky rozvoje obcí, především v ústavněprávní a finanční rovině. Na tom byla nalezena většinová shoda“, uzavírá Stanislav Mrvka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…