ČSSD: Dnes se koná první stání soudního sporu hejtman Novák versus ministr Babiš

04.05.2016 10:43

U Okresního soudu Praha-západ v Karmelitské 377/19, 118 00 Praha 1, se dnes 4.5. 2016 od 13:00 hodin koná první stání soudního sporu mezi hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem (ČSSD) a ministrem financí Andrejem Babišem.

ČSSD: Dnes se koná první stání soudního sporu hejtman Novák versus ministr Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

M. Novák podal na Babiše žalobu na ochranu osobnosti kvůli ministrovým výrokům na jeho adresu v souvislosti přípravou průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné. „Očekávám soudní potvrzení, že Andrej Babiš při snaze získat laciné politické body a poškodit mé jméno i pověst ČSSD bezostyšně lhal,“ uvedl hejtman Novák.

Ministr financí v pořadu Partie na TV Prima označil moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka (ČSSD) za nedůvěryhodnou osobu. Novák v reakci na to uvedl, že bude po Babišovi soudně žádat omluvu.

„Pan Babiš zřejmě dospěl do stádia, kdy si myslí, že si může již dovolit úplně vše,“ reagoval Novák s tím, že Babiše za křivá nařčení v živém televizním vysílání už jednou vyzval k omluvě. „On tak neučinil, a v tomto případě už jeho vyjádření přesáhla únosnou mez a budu tuto omluvu žádat právně v občanském řízení v rámci ochrany osobnosti,“ řekl tehdy hejtman.

Žalobu skutečně podal a od ministra žádá omluvu a finanční odškodnění ve výši 200 tisíc korun, které je připraven v plné výši věnovat na podporu Moravskoslezského kraje. Babiš teď bude muset u soudu prokázat, že měl pro své výroky nějaké opodstatnění. V opačném případě mu hrozí, že se bude muset hejtmanovi omluvit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce