ČSSD: Magistrát opakuje v Holešovické tržnici stejnou chybu jako na Výstavišti

18.04.2017 16:11

Holešovická tržnice není pojištěná a v případě jakékoliv nehody ji čeká stejně složitý osud, jaký se odehrál po požáru na pražském Výstavišti. ČSSD Praha 7 žádá okamžitou nápravu této alarmující chyby.

ČSSD: Magistrát opakuje v Holešovické tržnici stejnou chybu jako na Výstavišti
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

 „Zjistili jsme, že Hlavní město Praha nemá pojištěn areál Pražské tržnice v Holešovicích. Vzhledem ke složitým vztahům s nájemcem a především hodnotě areálu a jednotlivých budov to považujeme za kardinální chybu, kterou je třeba neprodleně napravit,“ řekl odborník pražské ČSSD pro oblast rozvoje Pražské tržnice Tomáš Petříček.

V případě požárů či jiné nehody v tržnici může Praha kvůli absenci pojištění přijít o stovky milionů, možná i miliardy korun. Hlavní město má přitom poměrně čerstvou zkušenost s problematickým pojištěním nedalekého výstaviště. Poté, co 16. října 2008 večer zachvátil Průmyslový palác na Výstavišti v pražských Holešovicích a oheň zničil levé křídlo paláce, rozhořel se spor mezi Prahou a nájemcem výstaviště, společností Incheba. Její zástupci totiž tvrdili, že neměli smluvní povinnost areál pojistit a učinili tak nad rámec smlouvy s hlavním městem. Spor nakonec skončil až u soudu.

„Očekávala bych, že se město poučilo, ale bohužel opak je pravdou. Naštěstí se nám povedlo problém odhalit, ale nyní je třeba velmi rychle přistoupit k nápravě. Jsem přesvědčena, že péče řádného hospodáře spočívá mj. v tom, že si pojistí svůj velmi cenný majetek,“ uvedla členka ČSSD Praha 7 Sára Jurašková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.