ČSSD: Mentoring sociální demokracie pokračuje

22.02.2016 19:05

Mladí sociální demokraté (MSD) spouští další ročník mentoringového programu. Rok 2016 startuje oficielně 25. února 2016, kdy se ve studentském klubu Celetná UK sejdou společně účastníci a účastnice nultého ročníku s novými mentee a některými mentory. Celý program zahájí úvodním slovem místopředsedkyně ČSSD, mentorka a zároveň garantka projektu pro letošní rok Lenka Teska Arnoštová.

ČSSD: Mentoring sociální demokracie pokračuje
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Do projektu se zapojí i letos politické špičky a velmi zkušení sociálně demokratičtí politici a političky. Komě Lenky Teska Arnoštové navíc senátoři Zdeněk Škromach a Jan Hajda, poslanec Antonín Seďa, významní komunální politici Pavel Zálom, Petr Dolínek, Antonín Staněk či Roman Petrus, europoslanec Miroslav Poche, bývalá europoslankyně Zuzana Brzobohatá či ústřední tajemník ČSSD Michal Kucián anebo náměstek ministra zahraničí Lukáš Kaucký.

Na základě dotazníků bylo vybráno 13 meentees, tedy těch, kterým budou zkušenější kolegové a kolegyně předávat po celý rok své zkušenosti a poskytovat podporu v jejich rozvoji.

V ČR se jedná stále o novinku v oblasti vzdělávání politiků. „Přestože je mentoring velmi efektivní, jsme vůbec první politickou organizací, která jej v rámci vnitrostranického vzdělávání využívá“, vysvětluje Lucie Válová, předsedkyně MSD a autorka celého programu, která sama mentoringem, i když mezinárodním, prošla. „Když jsem si pročítala hodnocení účastníků a účastnic minulého roku, měla jsem obrovskou radost, protože šlo výhradně o slova chvály na celý program. Jediným steskem některých byla velká časová vytíženost mentorů, což chápu, jelikož nultého ročníku se účastnili vrcholoví politici a političky. Letos jsem proto posílila regionální úroveň. Také mě moc těší, že někteří kolegové se dokonce sami přihlásili, že chtějí mentorovat!“ doplnila předsedkyně MSD.

Mentoring je efektivní a interaktivní forma rozvoje, která nabízí přímou vazbu do programu zapojených osob. Jde o oboustranný vztah mentee a mentora, který přináší výhody pro oba zúčastněné. Mladým politikům dává možnost upevnit znalosti, dovednosti a poskytuje jim osobní, profesní i politický rozvoj. Účastník mentoringu musí vědět, jakého cíle chce dosáhnout a co od svého mentora očekává. Mentoři a mentees jsou párováni na základě dotazníků. To, zda mentees využijí potenciál svých mentorů na maximum, záleží jen na nich.

Program spolupráce Mladých sociálních demokratů a ČSSD poběží rok, během kterého se počítá se zapojením dalších účastníků. Měla by tak vzniknou mentoringová síť, která pomůže mladým politikům a političkám v počátcích jejich kariéry. „Pro mě osobně byla účast v mentoringovém programu velkou zkušeností. Nabídnout tuto možnost rozvoje i ostatním členům a členkám naší organizace pro mě byl jedním z cílů ve funkci předsedkyně MSD“,dodává Lucie Válová. Jak si mentees pod vedením zkušenějších kolegů a kolegyň vedou, můžete sledovat na facebooku https://www.facebook.com/mladi.cz popř. na webu MSD www.mladi.cz.

Slavnostní zahájení programu se koná: 25. 2. 2016 od 18:00Studentský klub Celetná, Celetná 20, Praha 1 (naproti muzeu Grévin).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.