ČSSD: ODS chce vrátit politice smysl. Přitom vláda pod jejich vedením lidem politiku znechutila

09.02.2017 22:07

ODS dnes představila jarní část kampaně pro nadcházející sněmovní volby. Podle slov předsedy občanských demokratů Petra Fialy program nebude vznikat „od stolu“ a budou se na něm podílet především občané ČR. ODS slibuje silný program pro silné Česko a především chce zastavit dle jejich slov levicově populistickou vládu.

ČSSD: ODS chce vrátit politice smysl. Přitom vláda pod jejich vedením lidem politiku znechutila
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Je to celé úsměvné a má to řadu silných trhlin.

Předně je třeba připomenout, že poslední vláda, kterou vedla Občanská demokratická strana, skončila předčasnými volbami kvůli skandálu tehdejšího předsedy ODS Petra Nečase. A to, že vláda Bohuslava Sobotky je 3. nejdéle fungující a stabilní vládou.

„Koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL spravuje naši zemi už tři roky. Stali jsme se teprve třetí vládou v historii České republiky, která se udržela pohromadě a plní svůj program déle než třicet šest měsíců,“ rekapituluje předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Po letech vlády ODS nezaměstnanost v České republice přesahovala 8 %. Dlouhodobě stagnoval růst mezd a minimální mzda byla směšných osm tisíc korun. Pacienti museli platit regulační poplatky za zdravotnické ošetření. A seniory tato asociální pravicová politika připravila o velkou část valorizace penzí.

Současná vláda pod vedením ČSSD se tyto chyby už tři roky snaží napravit.

Daří se nám snižovat schodek státního rozpočtu, úspěšně čerpáme finance z evropských fondů, zvyšujeme platy zaměstnancům ve veřejném sektoru, navyšujeme minimální mzdu, valorizujeme penze a zvyšujeme bezpečnost občanů České republiky.

„Projdu-li si výsledky práce vlády za uplynulé tři roky, jsem přesvědčen, že náš krok sestavit tuto vládu byl správný. ČSSD se podařilo ve vládě prosadit většinu volebního programu. Povedlo se nám naplnit i většinu z koaliční smlouvy a postupně obnovit fungující stát,“ připomíná Bohuslav Sobotka.

Občanští demokraté nechtějí populistickou vládu. Pokud tímto populismem myslí sociální spravedlnost, růst mezd a důchodů, podporu šancí všech lidí na důstojný život a dosažení úspěchu, bez ohledu na to, jestli se narodili v chudé nebo bohaté rodině, hájení lidskosti, rovnosti a solidarity, tak ano. V takovém případě jsme populisté…

Pravice měla v minulosti opakované příležitosti vést naši zemi. Vždy to skončilo skandály, krizemi, hospodářským poklesem a sociálním problémy. Není opravdu žádný důvod se do těchto slepých uliček vracet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice