ČSSD: Odmítáme spekulace Lidových novin

13.01.2017 22:32

Článek „Velká hra. Kdo povede ČSSD po Sobotkovi?“, uveřejněný v dnešních Lidových novinách není ve skutečnosti ničím jiným, než malou, zato však totálně vylhanou, bájí tohoto deníku.

ČSSD: Odmítáme spekulace Lidových novin
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Není pravdou, že by statutární místopředseda ČSSD Milan Chovanec organizoval konkurz na příštího předsedu. Nepravdivé jsou informace, že by tato funkce byla nabídnuta Lubomírovi Zaorálkovi, či jinému politikovi ČSSD. Lživou spekulací je také informace, že poslanec Jan Birke byl mezi těmi, kdo byl osloven s nabídkou na příštího předsedu ČSSD a s poukazem na zdravotní problémy prý odmítl.

Zdá se, že zdravotní problémy mohli mít spíše redaktoři Lidových novin, když takto účelově spekulativní článek psali.

ČSSD má dva měsíce před sjezdem. Probíhá programová debata, formuluje se dlouhodobý program a diskutuje se volební program pro nadcházející volby. ČSSD chápe průhlednou snahu tiskovin jednoho ekonomicko-mediálního magnáta poškozovat jediného vážného konkurenta politické odnože tohoto magnáta, nicméně upozorňuje na to, že by se politické střety měly odehrávat výhradně podle férových a demokratických pravidel. Nejsme a nebudeme na divokém Východě.

Jediným kandidátem na předsedu ČSSD je stávající předseda a premiér ČR Bohuslav Sobotka. Lubomír Zaorálek, Milan Chovanec a Jan Birke kandidují na posty místopředsedů. Je třeba, aby i příští vedení sociální demokracie bylo dělné a funkční.

Stojíme před parlamentními volbami a chceme je znovu vyhrát. Na tom hrátky stranických deníků nic nezmění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…