ČSSD Ostrava: Závěry prvního jednání nového výboru

02.11.2017 6:34

Nově zvolený okresní výkonný výbor ostravské ČSSD zahájil po pěti měsících pozastavené činnosti kvůli nařízené přeregistraci svou činnost. Na svém prvním zasedání 1. 11. 2017 schválil usnesení, která reflektují volební výsledky a startují přípravy na komunální volby.

ČSSD Ostrava: Závěry prvního jednání nového výboru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

- OVV ČSSD Ostrava s politováním sleduje vývoj posledních dní, při němž ČSSD pod vedením př. Zaorálka, př. Chovance a př. Sobotky přišla o více než polovinu voličů oproti roku 2013, přesně o 648 482 hlasů a ztratila tak 35 poslaneckých mandátů. Za tento výsledek nese odpovědnost celé grémium ČSSD včetně krajských lídrů, kteří nebyli schopni dostát svým dřívějším slibům vedoucích k získání adekvátního volebního výsledku. Vzhledem k uvedenému ČSSD Ostrava vyzývá vedení ČSSD ke svolání mimořádného sjezdu, a to v nejkratším možném termínu, který umožňují Stanovy ČSSD. Na tomto sjezdu ČSSD Ostrava žádá, aby rezignovali všichni členové grémia ČSSD a bylo zvoleno nové silné vedení, které stranu spojí a dovede k lepšímu výsledku v komunálních volbách v roce 2018.

- OVV ČSSD Ostrava žádá o svolání ÚVV ČSSD v termínu do 12. 11. 2017.

- OVV ČSSD Ostrava ukládá nově zvolenému předsednictvu OVV ČSSD Ostrava, aby intenzivně pracovalo na přípravě předvolební strategie a volebního programu pro komunální volby. OVV ČSSD Ostrava ukládá místním organizacím, aby obdobně pracovaly za účelem přípravy volebního programu a předvolební strategie v součinnosti s OVV ČSSD Ostrava a sestavili program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice