ČSSD Otrokovice: Starosta Budek nemá mandát k vyjednávání za ČSSD

17.10.2014 19:00

Tiskové prohlášení Výboru Místní organizace ČSSD Otrokovice.

ČSSD Otrokovice: Starosta Budek nemá mandát k vyjednávání za ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

ČSSD v Otrokovicích s převahou zvítězila v komunálních volbách. Voliči nám dali přes 31 % hlasů, a tím jasný mandát k vedení našeho města. Podle stanov
ČSSD řídí činnost místní organizace výbor místní organizace, který v Otrokovicích tvoří 5 lidí. Předseda Jaromír Hanák, místopředseda Milan Berčík, členové Lukáš Haluza a Josef Lobpreis, pátým členem bude nově zvolený předseda budoucího klubu zastupitelů ČSSD (zvolený na ustavujícím zasedání ZMO).

Výbor MO ČSSD Otrokovice přizval lídra Jaroslava Budka do vyjednávacího týmu, ten bohužel porušil subordinaci a začal jednat na vlastní pěst bez ostatních členů výboru. Jaroslav Budek tak nemá mandát k vyjednávání za ČSSD. O tomto byl informován předsedou výboru. Jaroslav Budek tak již několik dní porušuje stanovy a dobré jméno ČSSD.

Výbor MO ČSSD Otrokovice chce podle zavedené praxe v Otrokovicích a politické etiky jednat separátně se zástupci každé volební strany zvolené do ZMO. Naším cílem je dosažení realizace našeho programu, s ohledem na výsledek voleb chceme prosazovat 5 členů v Radě města Otrokovice, pozici starosty a místostarosty města. Jednání Jaroslava Budka a nečlena ČSSD Ivo Kramáře, kteří bez mandátu Výboru MO ČSSD Otrokovice oslovují pouze jimi vybrané osoby spojené se zájmovými lobbistickými skupinami, s nimiž byli domluveni již před volbami, je nepřípustné. Toto Výbor MO ČSSD odmítá a od takového jednání se distancuje. Bude-li pokračovat takové jednání i nadále, výbor bude o tomto informovat nadřízené stranické orgány: Okresní výbor ČSSD, Krajský výbor ČSSD i předsednictvo ČSSD v čele s předsedou Bohuslavem Sobotkou.

V otázce jednání s ostatními volebními stranami má Výbor MO ČSSD Otrokovice jasné stanovisko. Koalici chceme složit s čestnými stranami, které se
nedopouští podrazů a jde jim především o rozvoj města a jeho obyvatel. Jako nejlepší varianta se Výboru MO ČSSD Otrokovice jeví koalice ČSSD, KDU-ČSL a TOP 09, která by měla 12 potřebných křesel v ZMO. To je naše vize, se kterou jde výbor do dalších jednání. Co se týká v pořadí druhého Nového impulsu, vzájemným jednáním bychom chtěli docílit odchodu Nového impulsu do konstruktivní opozice.

Vyzýváme proto dosavadního starostu Jaroslava Budka, aby okamžitě přestal rozkládat sociální demokracii kvůli svým osobním zájmům. Je také nepřípustné, aby starosta města pro své osobní politické názory zneužíval oficiální média města, jako jsou například radniční webové stránky. Dále vyzýváme Jaroslava Budka, aby přestal jménem sociální demokracie šířit lživé informace, jednat prostřednictvím médií a dále tak poškozovat dobré jméno ČSSD.

Ing. Jaromír Hanák, předseda MO ČSSD Otrokovice

Milan Berčík, místopředseda MO ČSSD Otrokovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.