ČSSD: Petr Krčál na Vysočině obhájil funkci krajského předsedy

03.11.2015 18:11

V sobotu 31. října se ve Větném Jeníkově uskutečnila výroční Krajská konference ČSSD Vysočina.

ČSSD: Petr Krčál na Vysočině obhájil funkci krajského předsedy
Foto: ČT
Popisek: Petr Krčál

Hlavním bodem programu byla volba předsedy Krajského výkonného výboru. Funkci obhájil radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí Petr Krčál. Pro jeho zvolení se vyslovila drtivá většina delegátů. „Priority mého dalšího dvouletého období představuje společná politika se všemi okresy. Byl jsem vždy nakloněn spolupráci, přičemž se to setkává s odezvou.

Stěžejní bude také příprava na blížící se volby do Zastupitelstva Kraje Vysočina. "Výsledek bude mít vliv na směřování sociální demokracie nejen na Vysočině," řekl Petr Krčál. Nemění se ani jméno předsedy Krajské kontrolní komise. V jejím čele zůstává Vítězslav Pleha, který je radním města Jaroměřice nad Rokytnou. Krajská konference dále navrhla, aby v čele krajské kandidátky ČSSD v roce 2016 stál opět hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

"Pokud budu mít podporu, jsem připraven přijmout kandidaturu," poznamenal Jiří Běhounek. Krajskou kandidátku budou schvalovat všichni členové sociální demokracie. Jasno by mělo být do poloviny dubna příštího roku. Konference se zúčastnili také předseda Senátu PČR Milan Štěch a europoslanec Pavel Ploc.

Věnovali se zejména tématu uprchlické krize a současné pozice Evropské unie. Milan Štěch dále varoval před klientelismem, čímž reagoval na situaci v Olomouckém kraji.  "Nikdo z nás nemá právo ničit 135 let starou značkou, kterou představuje sociální demokracie," uvedl Milan Štěch. Přítomen byl také místopředseda strany Martin Starec. Ze své funkce přiblížil dění uvnitř strany, zmínil přitom otázku členské základny. Rozšířit řady sociální demokracie na Vysočině je jedním z úkolů znovuzvoleného krajského předsedy Petra Krčála.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…