ČSSD: Plané předvolební sliby Matěje Stropnického?

17.10.2014 5:29

Ačkoli před volbami deklaroval velkou míru programové shody mezi koalicí Žižkov (nejen) sobě a sociální demokracií, první povolební kroky Matěje Stropnického vedou směrem přesně opačným.

ČSSD: Plané předvolební sliby  Matěje Stropnického?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Sociální demokraté v Praze 3 dnes vyjádřili prostřednictvím lídryně kandidátky Ireny Ropkové a předsedkyně obvodní organizace Miroslavy Oubrechtové znepokojení nad navázáním koaličních rozhovorů mezi TOP 09 a ŽNS.

„Matěj Stropnický nás svým krokem zaskočil,“ uvedla Irena Ropková, která se ve volbách ucházela o post starostky městské části. „ Před volbami Matěj Stropnický velmi jasně deklaroval, že ČSSD je pro něho ideově nejbližší partner a že je obhájcem spolupráce zelených s ČSSD, přesto vyjednávací tým z vítězné strany prvně zamířil za TOP 09,” vysvětluje. “Nepovažujeme to za seriózní přístup,” dodává Irena Ropková.

Toto spojení nechápe ani dosavadní místostarostka městské části a předsedkyně obvodní organizace Miroslava Oubrechtová. “Jedná se o další z celé řady nepochopitelných akcí Matěje Stropnického,” říká. „Vidím zde rozpor mezi slovy a činy. Matěj Stropnický se vždy prezentuje jako jednoznačně levicový kandidát, koalici se však překvapivě chystá tvořit s pravicí. Žižkov (nejen) sobě je nevypočitatelný politický partner,“ dodává Oubrechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu