ČSSD: Rozpory jsou za námi. Stavíme se společně za progresivní hodnoty

15.10.2015 13:07

Český premiér Bohuslav Sobotka se včera účastnil bilaterálních rozhovorů s předsedou Skupiny progresivní aliance socialistů a demokratů v Evropském parlamentu, Giannim Pittellou.

ČSSD: Rozpory jsou za námi. Stavíme se společně za progresivní hodnoty
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Po skončení setkání Gianni Pittella prohlásil: „Období nejednoty je už za námi. Zůstáváme a zůstaneme jednotní, solidární a odpovědní. Český premiér Bohuslav Sobotka osobně potvrdil závazek své vlády implementovat přijatá opatření týkající se migrační krize. Vítáme návštěvu českého premiéra Bohuslava Sobotky naší frakce i upřímnou, čestnou a produktivní výměnu názorů týkající se nejen migrace, ale i dlouhodobé strategie socialistické skupiny v Evropě. Žádný členský stát nemůže o samotě čelit globálním výzvám. Je čas, aby se celá progresivní skupina jednotně postavila za principy solidarity a sdílené odpovědnosti. Vážíme si premiéra Sobotku za to, že nám ukázal vůli tak učinit a za působivé sociální a hospodářské reformy, kterých doposud dosáhl. Rodina socialistických stran je místem, kde se vedou skutečné a vášnivé diskuze, které jsou však vždy konstruktivní a v souladu s našimi progresivními hodnotami."

Europoslanec Pavel Poc k návštěvě dodává: „Návštěva českého premiéra byla dobře načasována, poctivě připravena a završena skvělým projevem Bohuslava Sobotky na zasedání socialistické frakce. Česká sociální demokracie je organickou součástí Evropských sociálních demokratů a bezesporu si svým otevřeným a vstřícným nicméně sebevědomým postojem získává stále lepší pozici v rodině stran PES.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…