ČSSD: Současné referendum v Liberci je jen součástí politického boje

04.10.2018 13:50

Vyjádření ČSSD k místnímu referendu v Liberci

ČSSD: Současné referendum v Liberci je jen součástí politického boje
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V rámci komunálních voleb v Liberci dne 5. a 6. října 2018 prosadil jeden z kandidujících politických subjektů konání místního referenda s 5 otázkami občanům města. Souhlasíme s referendem jako prvkem přímé demokracie, které by se mělo použít při řešení zcela zásadních otázek pro další život občanů. Je na rozhodnutí voličů, jestli se vůbec referenda zúčastní a jak případně budou hlasovat.

Ukázalo se, že současné referendum, je jen součástí politického boje a nikoliv snahou o zodpovědné posunutí našeho města dál. Nejde totiž o to, jestli něco koupit či nekoupit nebo zlevnit či nezlevnit, s tím přeci musí souhlasit každý. Jádro politického sporu je v prioritách a rozpočtové zodpovědnosti.

Dluh na infrastruktuře města (silnice, chodníky, bazén, divadlo atd.) a nezbytnost nákladných oprav je ve skutečnosti hlavním problémem Liberce. Teprve po jasném rozhodnutí a sdělení občanům, kdy a za kolik co v Liberci opravíme, mohou zvolení politici začít utrácet z rozpočtu dál.

K tomuto účelu sociální demokracie prosazuje vytvoření dlouhodobého investičního plánu, na němž musí být dostatečná politická shoda. Jednotlivé priority se v různých podobách objevují v programech kandidujících politických subjektů soutěžících o hlasy občanů. V referendu řešené aktivity města jsou jen kapkou v moři mnoha dalších nemalých problémů města.

Z tohoto jednoduchého důvodu říkáme plánovanému referendu „NE“.

MUDr. Jan Mečl
předseda KVV ČSSD Libereckého kraje a lídr kandidátky ČSSD v Liberci

Mgr. Pavla Řechtáčková
předsedkyně OVV ČSSD Liberec a kandidátka do libereckého zastupitelstva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky