ČSSD: Stranické primárky jsou v plném proudu

08.03.2016 10:42

Sociálně demokratické primárky, ve kterých členové schvalují kandidátní listiny pro podzimní krajské a senátní volby, jsou v plném proudu.

ČSSD: Stranické primárky jsou v plném proudu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„První historické primárky potvrzují, že členové ČSSD mají zájem ovlivnit konečnou podobu kandidátních listin. Výsledky účasti v korespondenčním hlasování  spolehlivě přesahují 30procentní hranici nutnou pro platnost voleb,“ uvedl předseda strany Bohuslav Sobotka.

V senátním obvodu Karlovy Vary dosáhla účast členů ČSSD při primárkách 56,16 %, v Kroměříži 52,73 % a v Hodoníně 43,87 % registrovaných členů strany. Již odvolil i první kraj, a to Olomoucký, účast činila 47,11 % členů strany v tomto regionu.

„Vůbec první výsledky hlasování budeme znát 14. března ze  senátního obvodu Kroměříž, první výsledky krajských primárek pak 16. března z Jihomoravského kraje,“ přiblížil Bohuslav Sobotka. Poslední sčítání výsledků korespondenčního způsobu hlasování proběhne 14. dubna u senátního obvodu Brno-město.

Seznam krajů, v nichž se hlasuje korespondenčně: Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Pardubický kraj, Vysočina, Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj, Zlínský kraj.

Seznam krajů, v nichž se hlasuje ve volebních místnostech: Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Moravskoslezský kraj.

Sociální demokracie je první stranou v Česku, která tímto demokratickým způsobem dala svým členům možnost ovlivnit konečnou podobu kandidátní listiny. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích