ČSSD: "Transparentní výběrové řízení" ve Cvikově

23.03.2015 6:25

V minulých měsících jste mohli z několika informačních zdrojů města zaznamenat, že je vypsáno výběrové řízení na funkci ředitele městské knihovny. Zájemci měli dostatečně dlouhou dobu se do něj přihlásit a připravit si svou koncepci, která měla být jedním z hlavních kritérií výběru kvalitního uchazeče.

ČSSD: "Transparentní výběrové řízení" ve Cvikově
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Výběrová komise byla schválena radou města a vše pokračovalo podle navrženého harmonogramu. Během února pak byly známy výsledky této volby. Mnozí z nás však byli velmi překvapeni tím, že se ředitelem Městské knihovny ve Cvikově stal bývalý místostarosta a současný opoziční zastupitel České Lípy a krajský zastupitel Libereckého kraje Mgr. Tomáš Vlček.

"Transparentnosti" této volby jistě nepřidá fakt, že ve výběrové komisi seděla současná ředitelka Městské knihovny v České Lípě. Mgr. Tomáš Vlček vykonával funkci místostarosty a zasedal v městské radě tohoto města nepřetržitě dvě volební období. Někteří se nám snaží namluvit, že tento zvolený uchazeč neměl vliv ani žádné vazby na paní ředitelku. Dotyční tedy asi dělají, že nevědí, že ředitel městské neziskové organizace (tj. městské knihovny) se plně zodpovídá městské radě. Ta jediná rozhoduje o výši platu a odměnách ředitelů těchto organizací. Vazby mezi dotyčnými tudíž fungovali v roli podřízené a nadřízeného několik let.

Když se tedy členka komise dozvěděla, že bude hodnotit i tohoto uchazeče, měla ze své pozice dobrovolně odstoupit. V našich řadách by jistě sklidila potlesk. Bohužel to neudělala, a proto zde na toto "transparentní" výběrové řízení upozorňujeme. Chování paní ředitelky považujeme za nemorální, protože ke všem uchazečům nemohla mít stejný přístup.

Pozn.: Bylo nám doporučeno, abychom na uvedenou výběrovou komisi podali trestní oznámení, což ovšem nemá smysl, neboť je jasné, že po formální stránce bylo vše v pořádku.

Klub zastupitelů ČSSD ve Cvikově

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…