ČSSD: V Praze bude zasedat vedení evropských sociálních demokratů

01.12.2016 13:06

Od prvního do třetího prosince bude v Kongresovém centru v Praze jednat Strana evropských socialistů (PES), sdružující sociálně demokratické strany zemí Evropské Unie.

ČSSD: V Praze bude zasedat vedení evropských sociálních demokratů
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Pro ČSSD je pocta, že právě nyní, několik měsíců po referendu v Británii, mohla zorganizovat setkání zástupců sociálních demokracií z celé Evropy. Od jednání v Praze očekávám, že zahájíme vážnou debatu o tom, jak zajistit, aby společný evropský projekt znovu dával smysl a Evropě přinášel hospodářský růst a prosperitu. Sociální demokracie v Evropě musí předložit jasnou alternativu vůči neoliberálním, populistickým silám,“ uvádí ke společnému jednání předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

„Na jednání v Praze se chceme také zaměřit na mladé lidi z celé Evropy, aby Evropská unie byla stabilním a bezpečným místem pro naše děti i vnoučata,“ doplňuje předseda PES Sergei Stanishev.

Rada PES se také bude zaměřovat na problémy jako je nezaměstnanost, chudoba a změna klimatu. Rada se bude rovněž zabývat diskuzí o demokracii v Evropě v době rostoucího populismu a extremismu na obou stranách Atlantiku.

Za ČSSD se jednání zúčastní předseda Bohuslav Sobotka, místopředseda Jan Hamáček a státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Ze zahraničí potvrdili účast například předseda SMER Robert Fico, předseda SPD Sigmar Gabriel  a předseda britské Labour party Jeremy Corbyn.

Rada PES se schází každoročně, účastní se jí přes 500 delegátů, aktivistů, mezinárodních hostů a dalších podporovatelů PES.

Strana evropských socialistů sdružuje socialistické či sociálně demokratické strany v rámci Evropské unie a celkem má 33 členů. Mezi priority PES patří především posilování sociálně demokratické politiky v EU a v Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…