ČSSD: Vítáme zvolení Martina Schulze do čela EP

01.07.2014 15:42

Sociální demokraté vítají zvolení Martina Schulze do funkce předsedy Evropského parlamentu. Bytostný demokrat, který má bohaté politické zkušenosti, bude hrát výraznou roli nejen v komunikaci s Evropskou komisí, ale také při zastupování celé Evropské unie v zahraničí a směrem k veřejnosti. Podle ČSSD je nesmírně důležité, že vedení EU bude politicky vyvážené.

ČSSD: Vítáme zvolení Martina Schulze do čela EP
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Zvolení Martina Schulze na post předsedy Evropského parlamentu je dobrou zprávou pro Českou republiku. Politik, který ctí demokratické principy a pohrdá populismem, měl vždy naši jasnou podporu,“ prohlásil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka s tím, že se do vrcholné funkce dostal silný vyjednavač schopný dosahovat konsensu. Právě takových politiků je v Evropské unii zapotřebí.

Martin Schulz při krátkém projevu shrnul důležité body související s budoucností Evropské unie. Ta v současné době bojuje kromě jiného s vysokou nezaměstnaností a sociálními nerovnostmi, což jsou ostatně také klíčová sociálnědemokratická témata. Martin Schulz navíc v minulých letech několikrát navštívil Českou republiku, naposledy se tak stalo letos v dubnu, kdy v doprovodu předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky uctil památku obětí nacistické okupace a holocaustu. 

Pokud jde o pozadí zvolení Martina Schulze do čela EP, získal většinu 409 hlasů z celkového počtu 751 a dostal se do funkce na základě dohody sociálnědemokratické frakce S&D s Evropskou lidovou stranou (EPP), jejíž kandidát Jean-Claude Juncker by měl být v blízké době zvolen do čela Evropské komise. Právě mocenská rovnováha mezi demokratickými stranami zaručuje v EU stabilitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.