ČSSD: Výsledky krajských konferencí

01.02.2015 17:32

V sobotu 31. ledna rozhodovali delegáti ČSSD v Jihočeském kraji o nominacích pro březnový sjezd strany. Níže jsou aktuální výsledky.

ČSSD: Výsledky krajských konferencí
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Krajská konference jihočeských sociálních demokratů, která se uskutečnila v sobotu v Hluboké nad Vltavou, jednoznačně nominovala na březnový sjezd do funkce předsedy strany Bohuslava Sobotku. Delegáti rozhodovali i o postech místopředsedů, šéfovi Krajského výkonného výboru nebo nominacích do Předsednictva ČSSD či Ústřední kontrolní komise.

Po jasné nominaci Bohuslava Sobotky do funkce předsedy strany následovalo hlasování o možných místopředsedech. V nejužším vedení by Jihočeši rádi viděli následující politiky: Martina Starce, Milana Chovance, Jana Hamáčka, Lenku Tesku Arnoštovou a Lubomíra Zaorálka.

Předsedou Krajského výkonného výboru jihočeské ČSSD se stal Jiří Zimola, do Předsednictva ČSSD získal podporu primář nemocnice v České Krumlově Jindřich Florian. Funkci šéfa Ústřední kontrolní komise si delegáti přejí obsadit Vojtěchem Mynářem.

V Olomouckém kraji byl na předsedu strany byl nominován Bohuslav Sobotka. Na post statutárního místopředsedy ČSSD byl navržen Milan Chovanec. Na pozici řadových místopředsedů ČSSD byli nominováni: Lubomír Zaorálek, Martin Starec, Michaela Marksová, Jan Hamáček a Lenka Teska Arnoštová. Na funkci předsedy ÚKK ČSSD byl nominovám Roman Váňa.

V Plzeňském kraji byl na předsedu strany nominován Bohuslav Sobotka, jako ostatně ve všech předchozích jedenácti krajích. Na prvního místopředsedu byl navržen Milan Chovanec, je to jeho desátá nominace. Na posty dalších místopředsedů jsou navrženi: Jan Hamáček, Lubomír Zaorálek, Michaela Marksová-Tominová a Lenka Teska Arnoštová. Na místopředsedu pro hospodaření  Martin Starec.

V sobotu se konaly krajské konference v Moravskoslezském a Zlínském kraji. Zlínská ČSSD na březnovém volebním sjezdu strany podpoří na předsedu sociální demokracie jejího dosavadního šéfa, premiéra Bohuslava Sobotku. Do funkce statutárního místopředsedy navrhla ministra vnitra Milana Chovance.

Další nominovaní jsou Lubomír Zaorálek, Michaela Marksová, Martin Starec, Jan Hamáček. Předsedou ÚKK byl zvolen Roman Váňa.

Paralelně probíhala krajská konference i v Moravskoslezském kraji. I zde byl na post předsedy strany navržen Bohuslav Sobotka. Statutárním místopředsedou byl nominován Milan Chovanec a další nominace získali Lubomír Zaorálek, Michaela Marksová, Martin Starec a Lenka Teska Arnoštová. Do funkce ÚKK navrhli Jana Mynáře.

V pořadí již osmou nominaci získal premiér Bohuslav Sobotka v Libereckém kraji. Účastníci také podpořili nominaci Milana Chovance na prvního místopředsedu.  Na pozici řadových místopředsedů získali podporu Lubomír Zaorálek, Martin Starec, Michaela Marxová-Tominová i Lenka Teska Arnoštová. Na předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD delegáti navrhli stávajícího předsedu Vojtu Mynáře.

Novou předsedkyní ČSSD v Libereckém kraji je Lenka Kadlecová, která vystřídala Roberta Duška. Ten libereckou krajskou organizaci vedl od roku 2008.

Také v Ústeckém kraji jednoznačně podpořili předsedu Bohuslava Sobotku, který bude na březnovém sjezdu obhajovat pozici šéfa strany. Do této doby získal už sedm nominací.

Nominaci na prvního místopředsedu získali od ústeckých sociálních demokratů Jeroným Tejc a Milan Chovanec. Na pozice řadových místopředsedů ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová, Lenka Teska Arnoštová, Lubomír Zaorálek, Martin Starec a děčínský poslanec Jaroslav Foldyna.

Nominace na březnový sjezd schválili také sociální demokraté v Karlovarském kraji. Delegáti na post předsedy strany vyslali Bohuslava Sobotku a do funkce statutárního místopředsedy Milana Chovance.

Na posty dalších místopředsedů by členové krajské konference Karlovarského kraje rádi viděli Jana Hamáčka, Martina Starce, Michaelu Marksovou a Lenku Tesku Arnoštovou. Do další důležité funkce předsedy Ústřední kontrolní komise pak delegáti nominovali, podobně jako kolegové z Prahy, Romana Váňu.

Krajská konference ČSSD v Praze zvolila své kandidáty 11. prosince. Na předsedu nominovali pražští sociální demokraté Bohuslava Sobotku, do funkce statutárního místopředsedy pak Milana Chovance.

Kromě dvou výše nominovaných politiků se rozhodovalo ve stejném duchu i o řadových místopředsedech. Do užšího vedení ČSSD by podle KVV Praha měli zamířit Lenka Teska Arnoštová, Jan Hamáček a Lubomír Zaorálek.

Podporu vyjádřili členové pražské ČSSD také Petru Hulínskému, který by měl reprezentovat stranu v předsednictvu. Na dalším důležitém postu, předsedovi Ústřední kontrolní komise, by pražští delegáti rádi viděli Romana Váňu.

Krajská konference ČSSD v Hradci Králové nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD získali nominaci Jan Hamáček, Martin Starec, Michaela Marksová-Tominová, Lenka Teska Arnoštová a Lubomír Zaorálek.

Krajská konference ČSSD v Pardubicích nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD byli nominováni Martin Starec, Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček, Jiří Dienstbier, Michaela Marksová-Tominová a Lenka Teska Arnoštová. Na předsedu Ústřední kontrolní komise ČSSD byl nominován Jiří Hába.

Krajská konference ČSSD kraje Vysočina nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na statutárního místopředsedu ČSSD byl nominován Milan Chovanec. Na místopředsedy ČSSD získali nominaci Jiří Dienstbier, Michaela Marksová-Tominová, Martin Starec, Jan Hamáček, Milan Štěch a Lenka Teska Arnoštová. Na předsedu Ústřední kontrolní komise byl nominován Jiří Hába.

Krajská konference ČSSD Jihomoravského kraje nominovala na předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. Na funkci prvního místopředsedy ČSSD nominovala Jeronýma Tejce. Na funkci předsedy Ústřední kontrolní komise ČSSD byl nominován Vojtěch Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…