ČSSD a ANO: Partnerství pro stabilitu a rozvoj hl. m. Prahy

03.11.2015 9:39

Společná deklarace klubů pražských zastupitelů hnutí ANO a České strany sociálně demokratické

ČSSD a ANO: Partnerství pro stabilitu a rozvoj hl. m. Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitelé hlavního města Prahy

Preambule

Kluby ANO a ČSSD se dohodly, že budou v dalším jednání postupovat společně. Jedná se o reakci na poslední vývoj v ZHMP a postoje Trojkoalice, která opustila poslední koaliční jednání. Kluby ANO a ČSSD se shodly, že existují společné priority rozvoje Prahy a že jsou schopny tyto cíle společně naplnit. Devět priorit společného postupu je obsaženo v příloze.

9 priorit ANO a ČSSD pro Prahu

Naplňování základních potřeb města i jeho obyvatel, řešení problémů a práce na tvorbě vize udržitelného rozvoje Prahy je základním posláním a úkolem volených zástupců Pražanů. K tomu je nezbytně nutná vzájemná důvěra a efektivní spolupráce koaličních partnerů, jejímž vyústěním musí být nalezení konsenzu v klíčových oblastech a následná realizace programového prohlášení. Výše uvedené musí být vždy a za všech okolností nadřazeno osobním i stranickým zájmům. Namísto politikaření a řešení osobních animozit je nutno vrátit se urychleně k tvrdé práci ve prospěch Pražanů.

Představujeme 9 priorit, na kterých se dohodly kluby pražských zastupitelů hnutí ANO a České strany sociálně demokratické:

1) Na základě dohody o spolupráci budeme při jednání Zastupitelstva hlavního města Prahy postupovat společně ve prospěch Pražanů. V případě věcné názorové neshody bude jednání ZHMP předcházet jednání, na němž najdeme oboustranně přijatelný kompromis.

2) Urychleně dopracujeme a podpoříme návrh rozpočtu hlavního města Prahy pro rok 2016, abychom zabránili hrozbě rozpočtového provizoria a omezení fungování hlavního města i všech jeho organizací.

3) V zájmu zachování stability a umožnění efektivního fungování představíme návrh nastavení dotačních vztahů s městskými částmi s jasným výhledem do roku 2018.

4) S ohledem na další rozvoj hlavního města Prahy budeme intenzivně pracovat na přípravě nového územního plánu a stabilizaci Institutu plánování a rozvoje.

5) Uděláme vše pro zachování Pražských stavebních předpisů, u nichž aktuálně hrozí jejich odebrání ze strany Ministerstva pro místní rozvoj.

6) Budeme intenzivně řešit urychlení dobudování Silničního Okruhu kolem Prahy (SOKP), který je pro rozvoj hlavního města i kvalitu života Pražanů mimořádně důležitý. Jednou z možností je předložení návrhu zákona, který by tuto záležitost explicitně řešil.

7) Zajistíme zdárné čerpání prostředků z evropských fondů v následujícím období. Jedná se o významné prostředky, které mohou pomoci rozvoji celé řady oblastí života a fungování hlavního města.

8) Dokončíme přípravné práce a zajistíme naplnění projektu Praha - Evropské hlavní město sportu 2016.

9) Provedeme strategickou analýzu městských firem vůči hl. m. Praze

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…