ČSSD odmítá snahy poslance ANO o rušení režijních výhod na železnici

10.05.2016 21:01

ČSSD ostře nesouhlasí s pozměňovacími návrhy poslance za ANO Martina Kolovratníka, které se týkají transpoziční novely zákona o drahách.

ČSSD odmítá snahy poslance ANO o rušení režijních výhod na železnici
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD logo

„Návrh, který ohrožuje režijní výhody u SDŽC a zcela nesmyslně ruší povinnost ministerstva stanovit ceny jízdného a přepravného pro je v rozporu nejen s koaličními dohodami, ale též s dosavadní politikou ministrů dopravy za ANO,“ upozorňuje poslanec Jan Birke. „Plně podporujeme postoj Odborového sdružení železničářů,“ dodává Pavel Švagr, předseda Správy státních hmotných rezerv.

Oba dopravní experti ČSSD považují návrh poslance Kolovratníka za cílený pokus o porušení sociálního smír na železnici.

„Budu jednoznačně prosazovat, aby § 33 zákona o drahách, který chce poslanec Kolovratník zrušit, zůstal zachován,“ zdůrazňuje poslanec Birke, který je k novele zákona zpravodajem a dodává, že v tomto duchu bude ráno jednat se všemi poslanci sociální demokracie v hospodářském výboru. Výbor se má zítra zákonem o drahách zabývat.

Zákon o drahách považuje ČSSD za základní legislativní normu v železniční dopravě.  Snahy o jakékoliv rozmělňování či oslabování účinnosti tohoto zákona jsou v rozporu s trendem evropské transpozice a jdou proti snahám vlády Bohuslava Sobotky stabilizovat České dráhy jako moderního národního dopravce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…