ČSSD požaduje ukončení personálních sporů v pražské koalici a návrat k plnění koaličního programu

01.09.2015 19:08

Vedení pražské ČSSD na dnešní společné schůzi krajského předsednictva a zastupitelského klubu jednohlasně souhlasilo, že prioritou sociální demokracie na pražském magistrátu je plnění koaliční smlouvy a programového prohlášení rady. „Jde zejména o prosazení takových bodů, jako je rozvoj pražské MHD včetně výstavby trasy metra D a nových tramvajových tratí, úspěšné čerpání prostředků z Evropské unie, výstavba startovacích bytů, zajištění svozu odpadu, nový územní plán a rozvoj sociálních služeb,“ uvedl předseda pražské organizace ČSSD Miloslav Ludvík.

ČSSD požaduje ukončení personálních sporů v pražské koalici a návrat k plnění koaličního programu
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

ČSSD nehodlá řešit personální problémy a osobní selhání představitelů koaličních partnerů, zejména Strany zelených. ČSSD se po celou dobu trvání současné koalice soustředí výhradně na plnění programového prohlášení, nikdy neporušila koaliční smlouvu a nevyvolala žádné krizové situace. „Pražská ČSSD nepodepisovala smlouvu s partnery kvůli konkrétním lidem, ať už jde o paní Krnáčovou, pana Stropnického, nebo třeba mou osobu. Vždy jsme chtěli prosazovat náš program a hájit zájmy Pražanů,“ uvedl náměstek primátorky Petr Dolínek.

„Po jednání celorepublikového vedení hnutí ANO uvedli primátorka Adriana Krnáčová i předseda hnutí ANO Andrej Babiš, že největším problémem Prahy je neuspokojivá práce náměstka Matěje Stropnického a jeho setrvání jako náměstka primátora ve funkci. Klub zastupitelů sociální demokracie se s tímto názorem ztotožňuje a je připraven podpořit návrh na odvolání náměstka Stropnického ze Strany zelených na jednání zastupitelstva HMP. Bude to výhradně kvůli neuspokojivým výsledkům jeho činnosti ve funkci náměstka primátorky hlavního města Prahy a nepodloženým urážkám koaličních partnerů,“ řekl dále Miloslav Ludvík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…