ČSSD představila návrhy úprav stanov

07.02.2015 20:49

Poslední zasedání ÚVV ČSSD před březnovým sjezdem pokračování v diskusi o návrhu PG ČSSD na změnu stanov se dnes uskutečnilo v pražském Kongresovém centru.

ČSSD představila návrhy úprav stanov
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Nejdůležitější bod představovala tzv. dovolba delegátů a delegátek na sjezd z řad Mladých sociálních demokratů (MSD) a Sociálně demokratických žen (SDŽ). Členové ÚVV získali ale také další důležité informace – mimo jiné právě k organizaci sjezdu.

Členové ÚVV ČSSD zvolili na sjezd do pozice delegátů 13 Mladých sociálních demokratů a 22 ženských delegátek. Strana tak dostála pravidlům stanov, podle kterých má být na sjezdu strany zastoupeno nejméně 25 % žen a 10 % mladých do 30 let. Kromě voleb mělo jednání na programu také záležitosti spojené s organizací samotného sjezdu. 

„Přípravy na březnový sjezd jsou v plném proudu. Velmi vítám, že na něm bude výrazně posílen počet delegátů navržených okresními organizacemi. Na 38. Sjezd ČSSD dorazí 752 delegátů a delegátek s hlasem rozhodujícím. Sjezdu před dvěma lety v Ostravě se jich pro srovnání účastnilo s  hlasem 642,“ řekl předseda strany Bohuslav Sobotka.

Na jednání ÚVV přednesl M. Starec návrh PG na změnu stanov. Diskuse k návrhu bude pokračovat na příštím jednání Předsednictva ČSSD s tím, že návrh bude schvalován na sjezdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…