Cabicar (TOP 09): Dle radniční koalice je jednotka odpovědnosti 1 garáž

28.09.2015 19:20

Na zasedání zastupitelstva města Náchoda byla většinou koaličních zastupitelů schválena obecní vyhláška, která upravuje, resp. snižuje koeficient daně z nemovitosti u samostatně stojících garáží směrem dolů. Na tom by asi nebylo nic diskutabilního, kdyby…

Cabicar (TOP 09): Dle radniční koalice je jednotka odpovědnosti 1 garáž
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

Kdyby toto nebylo učiněno proti doporučení Finančního výboru, na což hned v úvodu při projednávání upozornil Mgr. Karel Petránek, předseda tohoto výboru.

Kdyby nosnou argumentací předkladatelů, tj. radniční  koalice nebylo pouze „my to máme v koaliční smlouvě a partner, rozuměj KDU CSL, na tom trvá“, ale ústy pana místostarosty bylo členům Finančního výboru  nabídnuto vysvětlení, že se jedná  o, cituji „ formu bonusu za zodpovědnost těm, kteří si postavili garáž, využívají ji a své vozy tudíž nenechávají na veřejných komunikacích a potažmo tak odlehčují napjaté dopravní situaci v našem městě“.

Sám jsem vlastník takové garáže, tudíž bych měl snížení ročně o cca 100Kč s radostí vítat. Ale nevítám, radši bych platil původní částku. Proč?

Inu proto, že vyslat sdělení lidem, kteří žijí na sídlištích jako je třeba Plhov nebo U nemocnice,  jsou rádi, že mají své bydlení, jsou třeba ekonomicky v začátcích či naopak jsou třeba již penzisté, že snad oni nejsou dostatečně odpovědní, protože nemají garáž, je pro mne za čarou. Proto jsem taky spolu s pár kolegy tuto vyhlášku nepodpořil. A to vůbec ne, že jsem proti snižování daní, naopak. Ale nesmí to mít selektivní charakter a ještě navíc tak pro mne nepřijatelné vysvětlení.

Závěrem, ve světle těchto měřítek, musím třeba přehodnotit s kým se vydávám pod vodu při potápění. Můj kolega totiž paradoxně také žije na sídlišti, vůz má zaparkovaný před domem, tudíž je otázka, zda je dostatečně vybaven pro tuto činnost. Při potápění totiž jde hlavně o zodpovědnost, jinak to může skončit velmi špatně.

Aleš Cabicar, TOP09
Náchodský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice