Cabicar (TOP 09): Makat neznamená čmárat něco na billboardy

15.03.2015 13:45

Letecké služby Hradec Králové jsou po čase opět zkonsolidovanou městskou firmou nakládající smysluplně s prostředky města Hradce Králové. Pomohla tomu i soudní pře.

Cabicar (TOP 09): Makat neznamená čmárat něco na billboardy
Foto: top 09
Popisek: Logo TOP 09

LSHK a.s., společnost obhospodařující majetek města Hradce Králové a to bývalé vojenské letiště ve Věkoších, se opět může pochlubit solidními ekonomickými výsledky.  V roce 2014 na vzletových a přistávacích drahách uskutečnilo celkem 30.013 pohybů letecké techniky, a to jak A/C tak i ULL, čímž se historicky poprvé přehouplo toto číslo přes 30tis. Pro porovnání např. v roce 2010 tento ukazatel vypovídající celkovou roční letovou aktivitu toho či onoho letiště, činil 22.624 jednotlivých vzletů a přistání.

Rovněž tak v porovnání s rokem 2010 klesly významně vyplácené mzdové prostředky ze 4 712.000 Kč v roce 2010 na 4 026.000 Kč v roce 2014, vyplacené odměny statutárním orgánům společnosti také doznaly poklesu z 320.000 Kč vyplacených v 2010 na současných 218.000 Kč.

Je také dobré zmínit, že celková dotace poskytována magistrátem Hradce Králové také významně klesla, a to z dřívějších 13 250.000 Kč v roce 2010 na 11 900.000 Kč v roce 2014, tudíž z městské kasy odčerpalo letiště o celých 1 350.000 Kč méně. A zde bych rád podotkl, neboť mnohdy právě dotační náročnost letiště je často diskutována jak co se týče smyslu tak o výše, že neexistuje v Ceské Republice žádné regionální letiště podobných charakteristik jako Hradec Králové, které je ekonomicky samostatné bez nutnosti podpory ze strany vlastníků, ba naopak, v porovnání s nimi patří letiště Hradec Králové jednoznačně k těm, které čerpají nižší dotace, ne – li nejnižší. Vyjímku tvoří snad jedině Letiště Václava Havla Praha, nicméně to je svou charakteristikou a významem zcela mimo jaké srovnání.

A ještě jedna věc stojí za připomenutí. Současné představenstvo se muselo vypořádat s důsledky poměrně neekonomických a troufnu si tvrdit i neprofesionálních rozhodnutí po předchozím vedení. Zmínil bych například i soudní při, ve které se soud přiklonil na naši argumentaci a která ve svém důsledku uspořila LSHK a.s. resp. Magistrátu města Hradce Králové mnohasettisícové částky, které měly být vyplaceny jako odstupné předchozímu vedení. Mimochodem, v roli místopředsedy představenstva jsem byl v tom čase jediný, který odmítl zmíněné nároky vyplatit s odůvodněním, že na ně nemůže být nárok.

Jak je patrno, makat neznamená něco čmárat na billboardy ale trpělivě den po dni se snažit  efektivně rozhodovat a rozvíjet svěřený majetek.  Dovolte mi závěrem poděkovat všem mým kolegům s představenstva za konstruktivní a odpovědný přístup.

Aleš Cabicar (TOP 09)
Letecké služby HK, a.s., místopředseda představenstva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích