Cabicar (TOP 09): Máme silné ideje, které posunou kraj správným směrem

18.05.2016 7:27

Prvním blokem konference bylo téma zdravotnictví, které uvedl Leoš Heger a zaměřil se na zásady celostátní politiky TOP 09 ve zdravotnictví a některé problémové aspekty zdravotnictví v Královéhradecký kraji.

Cabicar (TOP 09): Máme silné ideje, které posunou kraj správným směrem
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

„TOP 09 považuje za zásadní priority ve zdravotnictví podporu zdravého způsobu života všech občanů a navyšování platů zdravotníků tak, aby odpovídaly objemu poskytované péče, míře pracovní zátěže a zodpovědnosti. Zasadíme se o dobudování technické infrastruktury, která průhledně umožní určit náklady na poskytování služeb a rozdělovat v rámci krajů zdroje tak, aby systém fungoval a rozvíjel se efektivně“, uvedl Leoš Heger.

"Současný svět je zahlcen tématy souvisejícími s co nejlepším využitím našeho času, produktivitou práce, kreativitou, ale také otázkami souvisejícími se syndromem vyhoření či  prevencí civilizačních chorob. V mém sdělení se chci věnovat zejména  prevenci poruch pohybového aparátu teenagerů i dospělých jako nejčastější příčině nemocnosti s dalekosáhlými dopady v oblasti sociální. Toto téma nabízím k zamyšlení jako možné doplnění programových priorit TOP 09 v oblasti zdravotnictví," vzkázala trutnovská radní za TOP 09 Silvie Šidáková.

František Laudát v ekonomickém bloku o vlivu elektronické evidence tržeb (EET) na živnostníky hovořil o této novince naprosto bez obalu. „V případě, že dojde k realizaci EET, tisíce živnostníků zřejmě svoje podnikání ukončí,“ varoval. „Pod vedením současné vlády se ČR vydala zcela opačným směrem než nejrozvinutější země světa. Žádná rozvinutá země nezavádí vůči drobným živnostníkům nástroj, který je srovnatelný s EET.“

Na vliv EET přímo v Královéhradeckém kraji se zaměřil místopředseda krajské organizace TOP 09 a starosta obce Staré Hrady Zdeněk Švorc: „Královéhradecký kraj je co do počtu ubytovacích kapacit a na to navazujících služeb 2. v pořadí mezi všemi kraji v České republice. Těmto činnostem se věnuje skoro 9  tisíc ekonomických subjektů. Jedná se v převážné míře o živnostníky, kteří podnikají sami či s pomocí rodinných příslušníků, a o subjekty maximálně do 10 zaměstnanců. Tyto dvě skupiny tvoří 99 % těchto subjektů. Lze se s určitostí domnívat, že EET zasáhne negativně nejvíce právě tyto drobné živnostníky a podnikatele, kterým se již od 1. 12. 2016 zvýší administrativní a finanční náklady jejich podnikání. Bohužel u některých to povede až k ukončení jejich činnosti“.

Místopředsedkyně Markéta Adamová se vyjádřila k sociální politice, jak ji vnímá a prosazuje pravicová strana. Na její projev navázal Radek Zapletal, člen Výkonného výboru TOP 09 a člen Expertní komise TOP 09 pro sociální politiku: „Základem sociálního zajištění je svoboda ekonomických aktivit a šíře možnosti řešení sociální situace podle individuální potřebnosti.“

„Letos na podzim nás čekají krajské a senátní volby a oslovit voliče nebude jednoduché. Konference ukázala, že TOP 09 má silné ideje, jejichž uskutečnění mohou náš kraj posunout správným směrem," uzavřel předseda krajské organizace TOP 09 Aleš Cabicar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…