Cabicar (TOP 09): Náchod bude hostit letní olympijské hry!

17.05.2015 7:29

Že jste o tom ještě neslyšeli? Já také ne, ale něco mi říká, že bych se s takovou zprávou mohl setkat.

Cabicar (TOP 09): Náchod bude hostit letní olympijské hry!
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

Není to totiž tak dávno, co Náchodem hýbaly informace o udělení statutu Evropského města sportu a co víc, jakýmsi bonusem ve výši 10mil EUR (270mil Kč) primárně určených na rozvoj sportovní činnosti klubů, mládeže, ale i náchodských sportovišť samotných. Následovala poměrně intenzivní  mediální  masáž, nebylo snad psacího stolu ve městě, kde by se netřepetaly vlaječky, patrně v blížícím se vichru, který by přes Norimberk a Šumavské hvozdy přinesl onu avizovanou finanční injekci, která by jistě pomohla zmodernizovat naše zoufalá sportoviště, jedno jestli Hamra nebo např. krytý bazén.

Ale… Sešel se rok s rokem, po té další s dalším, a ono nikde nic. Vlaječky se přestávají třepetat a jelikož je po volbách, tak se zase o oněch valících se Eurech příliš nemluví. A snad ani nemůže. Neboť vycházejíc z prosté úvahy, že každý veřejný rozpočet, tj. obecní, krajský, státní ale i evropský musí být vypořádán koncem kalendářního roku, nemyslím si, že záplava eurobankovek způsobí v Náchodě poprask a to po třech letech, kdy jsme čelili informacím o otevřené dlani evropských úředníků a  takřka eskamotérským vyjednávacím schopnostem náchodského vedení, za které by se nemusel stydět ani  Ribentrop s Molotovem. A možná, že byste si to měli přestat myslet i Vy. Pravda, tematický výjezd radních do sídla Evropské Unie a to hned dvoukolový, nelze ani při veškeré fantazii srovnávat se sportovním výkonem, pakli- že hopsání po eskalátorech obchodních center nepovažujete za běh na 110m překážek. Zde bych si dovolil podotknout, že pouze dva radní, já a kolega Petránek, jsme se  tohoto druhu sportu neúčastnili, ne snad proto, že bychom neměli rádi pohyb a sport jako takový, ale v této disciplíně příliš nevynikáme, tudíž jsme přenechali naše nominace šampionům.

Takže není třeba čekat na další dobré zprávy z EU ohledně zmíněných 10 mil EUR, ty zkrátka nedojdou. A kdo rád sportuje, vezměte kolo, brusle či potápěčskou lahev nebo tenisovou raketu a dělejte to jako dřív. Dělám to taky tak. Není příznačné, že vlaječky na psacích stolech úředníků byly jaksi opět nahrazeny slámkou či pouzdrem na psací potřeby?

Závěr mne nutí do úvahy. Všem, kteří jsou veřejní činitelé či politici na té či oné úrovni, bez rozdílu jestli ctí Krále z Nazaretu či jsou ateisté uznávající pouze hmotu, bez rozdílu, jestli hájí individuální zodpovědnost a konzervativní hodnoty či anonymitu davu a nezdravé rovnostářství, všem by mělo být jedno přirozeně vlastní. Nedělat z lidí blbce.

Aleš Cabicar, TOP 09
náchodský zastupitel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…