Cabicar (TOP 09): V náchodské nemocnici budou návštěvníci moci parkovat prvních 15 minut zdarma

23.06.2018 12:31

Vedení Oblastní nemocnice Náchod rozhodlo o změnách v parkování v areálu nemocnice. Na placené parkoviště bude nyní 15 minut vjezd zdarma. Maximální doba parkování je i nadále stanovena na 4 hodiny za poplatek ve výši 60 korun. Rozhodnutí padlo po apelu náměstka Aleše Cabicara.

Cabicar (TOP 09): V náchodské nemocnici budou návštěvníci moci parkovat prvních 15 minut zdarma
Foto: TOP 09
Popisek: Aleš Cabicar

“Rozhodli jsme o zavedení 15minutové doby, během níž bude vjezd na nemocniční parkoviště zdarma. Využít ho budou moci například návštěvníci nemocniční lékárny. Maximální doba stání na parkovišti nadále zůstává v délce čtyř hodin za celkový poplatek 60 korun. Chci zdůraznit, že k výběru parkovného vedení nemocnice nepřistoupilo z důvodu zvýšení tržeb, ale z důvodu opakující se situace, kdy na parkovišti řidiči odstavovali vozidla celodenně. Kvůli tomu zde nemohli parkovat zaměstnanci nemocnice. Zavedení parkovného má proto pouze regulující funkci tak, aby toto parkoviště nebylo využíváno v režimu odstavné plochy pro ty, kteří ani nejdou do nemocnice na ošetření,” uvedl Aleš Cabicar, náměstek hejtmana pro zdravotnictví.

Provozní doba parkoviště Oblastní nemocnice Náchod je v pracovních dnech pondělí až pátek od 6:00 do 15:30. Sobota, neděle a státní svátky jsou zdarma. Prvních 15 minut po vjezdu na parkoviště je nyní zdarma. První hodina stání stojí 30 korun. Za každou další započatou hodinu zaplatí řidiči 10 korun. Maximálně zde mohou stát čtyři hodiny za celkový poplatek 60 korun. Ceny jsou uvedeny včetně DPH v platné sazbě a výši.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.