Čečilová (VV): Jak to u nás chodí aneb Čtení pro paní Merkel

16.04.2014 8:50

Asi před třemi týdny jsem byla jako zastupitel požívající obecné důvěry upozorněna na nelegální stavbu hasičské zbrojnice, realizovanou obcí, rostoucí navíc na pozemku, který dle územního plánu není k jakékoliv výstavbě určen.

Čečilová (VV): Jak to u nás chodí aneb Čtení pro paní Merkel
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Alice Čečilová

Vlastním šetřením jsem zjistila, že obec nejdříve skutečně provedla demolici původní stavby a to bez povolení stavebního úřadu. Stejně tak bez stavebního povolení začala realizovat stavbu novou. A to vše vskutku na pozemku, kde dle územního plánu stavět nelze. O změnu územního plánu město nepožádalo, tudíž nebyla provedena. Takže opravdu černá stavba. Na její stavbu vedení města vyčlenilo z rozpočtu 500 000 Kč a schválilo sítě.

Zajímalo mne, jestli byla na stavbu též poskytnuta dotace středočeským krajem, který vytvořil specielní dotační program pro podporu našeho dobrovolného hasičstva. Dozvěděla jsem se, že v tomto případě se o dotaci nepožádalo. V případě,že by se o ni požádalo, byla by zřejmě přidělena neboť krajský úřad  nepožaduje v rámci schvalování těchto dotací jakýkoliv doklad o legalizaci stavby.

V rámci veřejného jednání zastupitelstva se k této věci přímočaře postavil místní velitel hasičů, zastupitel a předseda místní organizace ČSSD: ..“proč bysme MY měli dodržovat zákony, dyť to nikdo nedělá…“

Tak páni politici, až sem jste to nechali dojít! Co s tím? Kde začít? Asi bude lepší emigrace.

A. Čečilová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

20:07 Okamura (SPD): Zdravotní péče je veřejná služba, která musí být kdykoli dostupná všem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zhoršující se dostupnosti zdravotní péče