Čejka (ČSSD): Budu preferovat kontaktní druh kampaně. Chci mít přehled o všech problémech

16.04.2016 7:28

Starosta brněnských Vinohrad Jiří Čejka se stal kandidátem za ČSSD do Senátu, rozhodli o tom členové v primárních volbách

Čejka (ČSSD): Budu preferovat kontaktní druh kampaně. Chci mít přehled o všech problémech
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Členové strany v korespondenčním hlasování dnes potvrdili návrh místních organizací v Brně a do boje o senátorské křeslo vyslali starostu městské části Brno Vinohrady PhDr. Jiřího Čejku, který v primárkách získal 64,48 % platných hlasů. Rozhodly o tom výsledky sčítání hlasů, které proběhlo v Lidovém domě, sídle ČSSD.

Účast na hlasování překročila 30procentní hranici nutnou pro platnost voleb. Voleb se zúčastnilo 33,64 procent registrovaných členů ČSSD senátního obvodu.
Jiřího Čejku, kterého nominovaly místní organizace ČSSD z Líšně, Obřan, Bohunic, Vinohrad a dalších částí Brna, podpořilo 64,48 procent hlasujících členů.

„Vážím si důvěry a nominace členů ČSSD. Zavazuje mne, že jsem byl v našich historicky prvních primárkám nominován na senátora,“ uvedl Jiří Čejka a dodal: „Budu preferovat kontaktní druh kampaně. Chci mít přehled o všech problémech, které náš volební obvod tíží. Tak budu moci Brnu v Senátu opravdu účinně pomoci“.
Vystudovaný historik Jiří Čejka je členem ČSSD od jejího obnovení v roce 1989. Starostou Vinohrad je od roku 2002, tedy již čtvrté volební období. V posledních komunálních volbách zde ČSSD získala 42 % hlasů.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…