Celý (KDU-ČSL): Bruselem to nekončí

24.03.2016 7:35

Úterní události zasáhly každého z nás. Tragédii vnímám jako obrovské varování pro celou Evropu.

Celý (KDU-ČSL): Bruselem to nekončí
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Nemusím jít hlouběji do historie, stačí si připomenout útoky v Londýně, následně v Paříži a nyní v Bruselu. Vypadá to, jakoby celou Evropu považovali teroristé za snadnou a slabou oběť. Ačkoliv byl Brusel dlouhodobě připravován na to, že k podobné katastrofě může dojít, varování a následná opatření se stala součástí života tamních lidí a, bohužel, jak dosvědčili i naši europoslanci, bezpečnostní opatření nebyla důsledně dodržována.

Dnes je více než kdy jindy nutné udržet Schengenský prostor – i za cenu tvrdých a nekompromisních opatření. Bruselská tragédie nás musí usměrnit v uvažování a plánování. Je třeba se zamyslet, jak moc je nutné cestovat na místa, kde hrozí vysoké nebezpečí teroristických útoků, únosů nebo ozbrojených konfliktů.

To platí i v případě školních zájezdů a studijních cest. Nežijeme v ráji, s rizikem terorismu musíme v EU už bohužel počítat. Nebude to snadné pro nikoho z nás. Věřím ale, že takováto tragédie povede k většímu semknutí a spolupráci mezi jednotlivými členskými státy, a tím i k posílení bezpečnosti uvnitř EU i na jejích hranicích. Ne k rozkladu, jak by si přáli nejen sami teroristé, ale i mnozí "kohouti na lokálním smetišti".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.