Celý (KDU-ČSL): Dětem ze sociálně slabých rodin zaplatíme tábory. Kterým?

16.04.2015 15:53

Jihomoravský kraj zaplatí tábory dětem ze sociálně slabých rodin.

Celý (KDU-ČSL): Dětem ze sociálně slabých rodin zaplatíme tábory. Kterým?
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Prázdniny jsou pro děti časem her a letních táborů. Rodičům to přináší chvíle odpočinku, ale také zvýšené finanční výdaje. Ne všechny rodiny si dětské táborové pobyty mohou dovolit. V rámci svých prorodinných aktivit Jihomoravský kraj i letos tradičně umožní zúčastnit se pobytových i příměstských táborů dětem ze sociálně slabých rodin, které se do této situace dostaly ne vlastní vinou a snaží se jí aktivně řešit.

Rada Jihomoravského kraje na prázdninové pobyty dětí přidělila částku 700 tisíc korun z krajského rozpočtu. „Na tábor budou moci jet děti ze sociálně slabých rodin, které vytipují pracovníci sociálních odborů jednotlivých obcí. Dětem z těchto rodin pak bude tábor uhrazen v plné výši,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.

V nabídce je celkem 103 prázdninových táborů různého zaměření. Děti mohou jet například na tábory taneční, hudební, výtvarné, sportovní, jezdecké i vzdělávací. „Při výběru táborů budeme v rámci možností přihlížet nejenom k věku dítěte, ale také k jeho zájmům, aby táborový pobyt patřil k těm nejradostnějším prázdninovým zážitkům,“ dodal Celý. Pobytové tábory organizuje příspěvková organizace Jihomoravského kraje Lužánky – SVČ Brno, na táborech příměstských se spolu s nimi podílejí střediska volného času, domovy dětí a mládeže a další místní organizace.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…