Celý (KDU-ČSL): Jsme o krok blíže k přestavbě tří komunitních domů v JMK

12.02.2016 7:26

Již v loňském roce schválila Rada Jihomoravského kraje architektonické studie komunitních bytových domů v Boskovicích, ve Vyškově a v Kyjově.

Celý (KDU-ČSL): Jsme o krok blíže k přestavbě tří komunitních domů v JMK
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

„Rada souhlasila se zadáním podlimitní veřejné zakázky na služby Zpracování a projednání projektové dokumentace na zhotovení stavby „Komunitní bytový dům Boskovice“. Další dva domy, tzn. ve Vyškově a v Kyjově musí ještě na další zpracování počkat, tady totiž musíme podat žádosti o změnu územního plánu, pak může odbor investic zadat veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace i u těchto dvou přestaveb,“ uvedl Roman Celý, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje.

Při přípravě materiálů pro výběrová řízení pro přestavbu objektů bývalých škol v Boskovicích, Kyjově a Vyškově byla provedena prohlídka současného technického stavu budov a aktualizace požadavků stavebních úřadů dotčených měst na zpracování technické dokumentace. „Technický stav budov je dobrý a je popsán v dříve zpracovaných architektonických studiích. Při jednání na stavebních úřadech byla detailně rozebrána navrhovaná technická řešení přestavby stávajících objektů škol včetně vzniku potřebného množství nových parkovacích stání pro budoucí uživatele a návštěvníky komunitních bytových domů,“ doplnil náměstek Celý.

Komunitní bytový dům Boskovice, Havlíčkova ulice

Technické řešení přestavby dvou objektů školy na bytovou funkci je možné a je v souladu s územním plánem města Boskovic. Navrhované rozdělení stávajícího objektu na dvě samostatné stavby vyžaduje řešit požární bezpečnost a hlukovou studii dvorního objektu a zajištění samostatného napojení na inženýrské sítě přes stávající objekt staré části budovy. Veškeré technické připomínky jsou splnitelné a nebyly zjištěny žádné překážky, které by bránily realizaci.

Komunitní bytový dům Kyjov, Lidická ulice

Technické řešení přestavby původního objektu bývalého domova mládeže a přístavby čtyř dvoupodlažních řadových rodinných domů je technicky možné, ale aktuálně je v kolizi s územním plánem města. Dotčené odbory krajského úřadu zajistí podání žádosti o změnu územního plánu, dle předběžných jednání by změna byla provedena v horizontu do 10 – 12 měsíců. „Tuto dobu využijeme k přípravě dalších dokumentů, které jsou nutné ke zpracování dokumentace pro stavební povolení,“ upřesnil náměstek Celý.

Komunitní bytový dům Vyškov - Dědice

Technické řešení přestavby objektu zdravotnické školy a studentského internátu je technicky možné, ale v současné době probíhá konečná fáze schvalování nového územního plánu, který s navrhovaným využitím území nepočítá. Navrhované řešení rozděluje dva přilehlé objekty na dva samostatné objekty, které budou samostatně napojeny na inženýrské sítě a budou jim přidělena samostatná popisná čísla. Parkování bude řešeno ve spolupráci s městem na okolních komunikacích. Všechny požadavky stavebního úřadu i odboru dopravy města Vyškov jsou řešitelné. Předpokládaný termín pro vydání nového územního plánu města Vyškova je odhadován na březen 2016, kdy po jeho schválení bude nutno ihned zažádat o změnu. Následně po aktualizaci bude možné projednat dokumentaci pro územní řízení a získat územní rozhodnutí podobně jako v případě Kyjova. „Současně s probíhajícím procesem změn územního plánu budou dotčené odbory pokračovat v přípravě dokumentů, které jsou nutné ke zpracování dokumentace pro stavební povolení. Také začneme podrobně modelovat budoucí provoz ve spolupráci např. s Oblastní charitou Vyškov,“ dodal náměstek Celý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.