Celý (KDU-ČSL): Vyškov se dočká kvalitního venkovního sportoviště

22.02.2016 22:00

Obnovu podpořil kraj částkou 5 milionů korun.

Celý (KDU-ČSL): Vyškov se dočká kvalitního venkovního sportoviště
Foto: kdu.cz
Popisek: Roman Celý, KDU-ČSL

Orel jednota Vyškov vlastní víceúčelové hřiště od roku 1990, využívá ho téměř 700 žáků největší ZŠ Nádražní 5 ve Vyškově, která je v jeho těsné blízkosti. Cestu ke sportu si tu ale najdou i další dětští sportovci: atleti, fotbalisté, volejbalisté, basketbalisté a další.

„Činnost Orla jednoty Vyškov je zaměřena zejména na organizovanou i neorganizovanou mládež od 4 do 15 let. K dnešnímu dni registrujeme 547 členů. Poskytujeme zázemí několika sportovním klubům, organizacím zaměřeným na tělesně postižené, seniorským a prorodinným aktivitám, neziskovým organizacím. Areál vlastníme od roku 1990, poslední investici do něj jsme provedli o pět let později a po více jak dvaceti letech potřebuje celkovou a nákladnou rekonstrukci,“ uvedl Jaromír Zbořil, starosta Orla jednoty Vyškov.

V areálu se mimo jiná sportoviště nachází i běžecká dráha a víceúčelové hřiště, jejichž současný stav je velmi špatný. Rekonstruovat se bude atletický ovál-tartan a vnitřní povrch hřiště, zároveň se provede odvodnění celého areálu.

„Já osobně to hřiště velmi dobře znám a vím, jak hodně a mohu říct i nepřetržitě, je využíváno. Z krajské kasy na rekonstrukci půjde 5 mil. korun, zbývajících 500 tisíc korun si dodá Orel. Nic nebrání tomu, aby se v příštích měsících započalo s pracemi. Ideální by bylo, aby v následujícím školním roce již bylo dětem plně k dispozici,“uzavřel Roman Celý, náměstek hetmana JMK.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.