Černoch (Úsvit): EU potřebuje demonstraci síly, nikoli solidarity

15.09.2015 6:27

Vzkaz ministru Steinmayerovi

Černoch (Úsvit): EU potřebuje demonstraci síly, nikoli solidarity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci PL

Jak dlouho nás budou státy jako Německo a Francie veřejně vyzývat k falešné solidaritě? Jak dlouho nám budou servírovat koláč z kvót? Už několikrát jsme zopakovali, že „Děkujeme, nechceme“ ale oni si nedají pokoj.

Jak dlouho nás budou státy jako Německo a Francie veřejně vyzývat k falešné solidaritě? Jak dlouho nám budou servírovat koláč z kvót? Už několikrát jsme zopakovali, že „ Děkujeme, nechceme“ ale oni si nedají pokoj.  EU odsud posud, přece se nenecháme vydírat?

Opět mě trochu nadzvedl ze židle německý ministr zahraničí Frank Walter Steinmayer, který dnes svým protějškům z Visegradské čtyřky sdělil, že Německo očekává o víkendu příliv dalších 40 000 uprchlíků a poprosil své kolegy o solidaritu při přerozdělování v kvótním poměru. Tu však ministři V4 sveřepě odmítli.

Pan ministr si asi neuvědomuje, že to je právě hlavně Německo a Francie, které mohou tuto řízenou migrační vlnu zastavit. Položme si otázku, zda to není náhodou právě německá štědrost, která se stará o nepřetržité proudění migrantů? Vyplácet někomu 350 EUR měsíčně, což je víc, než donedávna činila minimální mzda ČR a x krát víc, co si může imigrant vydělat v zemi původu, je vábnička, na kterou se holt lehce slyší.

Můžeme za to, že u nás uprchlíci nechtějí zůstávat? To je tu máme držet násilím, pane ministře Steinmayere? To máme porušovat jejich práva?  Jsme jen tranzitní země, retardér, který zpomaluje migrační tok.  Úsvit – Národní koalice už několikrát ústy svého předsedy Miroslava Lidinského avizoval, že je potřeba koordinovat ozbrojené složky všech států Schengenu a poslat je na jeho vnější hranice. Zatím se neděje nic a evidentně ani vláda ČR o podobnou akci neusiluje.  Stále slýcháme o tom, že toto stěhování národů je pro EU největší zkouškou solidarity, já si spíše myslím, že by toto falešné mesiášství měla nahradit společná vojensko-policejní akce, která by děravé hranice zašpuntovala.

Rozdělit ekonomické migranty a skutečné žadatele o azyl se přece dá už mimo EU, není třeba cestovat tam a zpět.  Bohužel čas běží, a zatímco převaděči připravují běžence o jejich životní úspory, tak na druhé straně Islámský stát nenápadně infiltruje šiky uprchlíků mířících k nám.

Marek Černoch

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…