Černoch (Úsvit): K výpovědi Bohemians Praha 1905

13.09.2014 17:15

Budoucnost fotbalového klubu Bohemians Praha 1905 je opět ohrožena. Tentokrát kvůli výpovědi z nájemní smlouvy k Ďolíčku, kterou klub dostal k 30. listopadu od majitele stadionu, společnosti Bohemians Real.

Černoch (Úsvit): K výpovědi Bohemians Praha 1905
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Podle mých informací došlo na průtahy ze strany pražského magistrátu. Doposud nebyla naplněna dohoda o tom, že dlouhodobé problémy spojené s pronájmem stadionu vyřeší výměna pozemků mezi společností Bohemians Real a Prahou 10. Zastupitelé této městské části přitom výměnu schválili již před několika měsíci.

Do dnešního dne se jim však nedostalo formálního úředního schválení od magistrátu. Ten měl obdržet veškeré potřebné podklady, přičemž na vyřízení měl 45 dní. Magistrát hlavního města Prahy má zřejmě dost starostí s administrativou, kterou zjevně nestíhá vyřizovat. Bylo to vidět i na čtvrtečním jednání zastupitelstva hlavního města, kterého jsem se zúčastnil. Toto zasedání probíhalo tak, že zastupitelé dostali pár dní před jednáním půlmetrový stoh papírů, které si měli pročíst, což je téměř nemožné.

Úsvit přímé demokracie dlouhodobě usiluje o potlačení byrokracie a zároveň chceme transparentnost. Zastávám názor, že v 21. století bychom se neměli bát elektronizace úředních dokumentů, což by usnadnilo život nejen občanům, ale také úředníkům. Chci také zdůraznit, že vedení města by se mělo raději zabývat konkrétní prací pro občany, namísto vyřizování si vzájemných účtů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Černoch

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…