Černoch (Úsvit): Místo veřejnému zájmu slouží vláda zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy

21.05.2015 14:21

Poslanecký klub Úsvitu podpořil hlasování o nedůvěře vládě

Černoch (Úsvit): Místo veřejnému zájmu slouží vláda zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Poslanci Úsvitu podpořili svolání mimořádného jednání Sněmovny, během něhož se má hlasovat o nedůvěře vládě. Důvodem je skandální postup poslanců hnutí ANO, kvůli kterému prošla Sněmovnou podpora biopaliv, ze kterého těží miliardové příjmy firma Agrofert ministra financí Babiše.

Postoj klubu vyjádřil předseda Marek Černoch: "Náklady Andreje Babiše na vybudování hnutí ANO byly splaceny včerejším hlasováním jeho poslanců, kterým Agrofert vede účetnictví a půjčil ANO na kampaň a teď to splácí ze státního příspěvku. Divadlo, které sehrál Andrej Babiš, znamená, že za tím hlasováním skutečně něco je. Připomeňme si vývoj: jsem pro, budu proti já i ANO a nakonec je ANO pro. Včerejším hlasováním přihráli poslanci ANO svému věřiteli pět miliard korun."

"Tato vláda porušila svůj slib občanům a místo veřejnému zájmu slouží zájmu jedné firmy a jednoho oligarchy. Je třeba vyslat jasný signál občanům i civilizovanému světu, že Parlament je i nadále ohniskem demokracie a že takové věci u nás netolerujeme," uzavřel předseda Černoch. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.