Černoch (Úsvit-NK): Jde o teritorialitu, nebo o uvedení exekučního stavu do souladu s Ústavou?

17.09.2015 7:25

Dnes po vyslechnutí vyjádření Ministra spravedlnosti Roberta Pelikána ve 20-ti minutách Radiožurnálu se musím ptát kdo je vlastně tím, jím zmiňovaným, úspěšným exekutorem patřícím mezi 20% úspěšných?

Černoch (Úsvit-NK): Jde o teritorialitu, nebo o uvedení exekučního stavu do souladu s Ústavou?
Foto: red
Popisek: Ředitel privátní letecké společnosti a kandidát za Úsvit přímé demokracie Marek Černoch

Dle jeho vyjádření patří oněch 20% úspěšných mezi ty, kteří ovládají 50% trhu, což lze vykládat jako konstatování, že mezi úspěšné patří velkoúřady jako JUDr. Tomáš Vrána, který svou rezignací před vynesením verdiktu Nejvyšším správním soudem, raději rezignoval a tím de facto přiznal svá pochybení? Kde je kritérium úspěšnosti? V počtu exekučních řízení, v úspěšnosti vymožení či ve velikosti úřadu?

Měl jsem dnes možnost v rámci úzké pracovní skupiny, hovořit s Prof. Ing. Vladimírem Smejkalem, CSc., LL.M. ,autorem , který vypracoval stanovisko k Analýze teritoriality exekutorů, kterou operuje právě výše zmiňovaný Robert Pelikán.  Dle jeho vyjádření nelze posuzovat zavedení tohoto principu z žádného ekonomického hlediska, neboť neexistuje srovnatelný vzorek exekučních řízení a nelze výkonnost úřadů poměřovat. Dle jeho vyjádření je zavedení teritoriality pouze politických rozhodnutím.

Je politickým rozhodnutím uvedení Exekučního stavu do souladu s Ústavou a Listinou základních práv a svobod, která  vzhledem k tomu, že exekutoři jsou pověřeni přenesenou soudní mocí, a jasně vymezuje jejich místní příslušnost,  něčím jiným než nutností? Ne není!!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…