Černoch (Úsvit-NK): Nenecháme si nic diktovat a nebudeme sklápět hlavu

23.09.2015 14:54

Projev na Radě Evropy:

Černoch (Úsvit-NK): Nenecháme si nic diktovat a nebudeme sklápět hlavu
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Jsem Čech, jsem Evropan. Česká republika je moderní, hrdá a sebevědomá země, která prošla tvrdými léty totalitního režimu. Poučili jsme se z vlastní historie. Česká republika není xenofobní, extremistická a už vůbec ne lhostejná. Po celou dobu své moderní existence přijímá nemalé množství politických uprchlíků. A proto mluvit o lidech, kteří dělají vše pro svou vlast, pro svůj národ, jako o nějakých extremistech, ultrapravici či ultralevici, to je holý nesmysl. Jsme zodpovědný národ!

A jako Evropané jsme byli vždy solidární, ale dnes se nikdo neptá, kdo bude solidární s námi. Desetitisíce migrantů, kteří se snaží dostat za každou cenu přes hranice bez respektu k pravidlům a zákonům daných zemí. Statisíce lidí, kteří můžou zničit Evropu takovou, jakou ji známe.

Pokud tyto migrační vlny okamžitě nezastavíme, zhroutí se evropský kulturní a sociální systém, nastanou nepokoje, budeme čelit obrovskému riziku radikálních a teroristických skupin, nárůstu organizovaného zločinu a v neposlední řadě zdravotním rizikům. Tohle přeci nechceme! A co dnes dělá Evropa? Německo v jedné chvíli prohlásí, že přijme všechny syrské uprchlíky a týden zavede kontroly na hranicích! Už i v Německu se ozývají silné hlasy, že paušální pozvání milionů nejen syrských uprchlíků bylo neuvážené! Je nám vyhrožováno, že pokud se nepodřídíme, budeme trestání! Velké státy si proste dělají co chtějí a diktují nám svou politiku. Ale Česká republika je suverénní stát a tohle odmítáme! Nenecháme si nic diktovat a nebudeme sklápět hlavu.

Včera byla naše republika přehlasována, ale opravdu si velké státy neuvědomují co dělají? Od včera se začínám bát chvíle, kdy i  z ostatních zemí se rozhodne dav emigrovat a dají se do pohybu další miliony lidi, protože v Evropě je líp a chtějí to zde zkusit. Už dnes nejsme schopni registrovat migranty a neumíme pořádně rozlišit válečné, politické a ekonomické,  a to z globálního pohledu a velikosti zemí, kde lidé nejsou spokojeni, zde máme jen hrstku…. Budeme dal řešit věci, které neřeší problém? Dal lhát sami sobě, ze toto stěhování národu zvládneme? Na úkor vlastních občanu? To kategoricky odmítám!

My se i nadále chceme a budeme chovat zodpovědně vůči naším občanům!  Nechceme mít ve své zemi „no-go“ zony, sociální nepokoje, bezpečnostní a zdravotní rizika. Nebudeme  ustupovat lidem, kteří nerespektují naši kulturu a tradice! Nebudeme riskovat bezpečnost  ale i právo na práci vlastních občanů! Migrační krize se svým rozměrem a charakterem zcela vymyká všemu, na co jsou nastaveny naše azylové a imigrační procedury a evropské státy musí pochopit, že všichni společně musíme  bojovat za naši budoucnost, za budoucnost našich dětí. 

Proto říkám: jednejme rychle a rázně. Je čas přestat mluvit, přestat se vzájemně obviňovat a začít jednat.

Musíme okamžitě řešit příčinu celého tohoto problému  - pomocí diplomatických kroků i ekonomických nástrojů se snažme zastavit nelogickou válku v zemích, odkud uprchlíci utíkají. Společně se postarejme o zamezení finančních příjmů, které využívá Islámský stát!!! 

Řešme africké  pašeráky lidí a islamistické fanatiky ovládající libyjské přístavy, ale i  evropský organizovaný zločin a korupci. S těmi jsme se ostatně měli umět vypořádat už dávno a tvrdě proti nim zasáhnout. Investujme do zajištění důstojných podmínek rodin v regionech bojů. Tím značně přibrzdíme tok běženců do Evropy. Konečným řešením pak je stabilizace postižených regionů a porážka islámských teroristů. Ano, tento úkol vyžaduje daleko aktivnější a účinější spolupráci aliance, ale bude účinnější, než kvóty a ne řešení problému .

Evropské státy musí najít společnou řeč. Ne se neustále dohadovat a mezitím hrozí sebevražedný  konec naší kultury a Evropy, jak ji známe. Začněme se chovat zodpovědně vůči vlastním občanům. A jestliže máme zvednout ten pomyslný prapor, pak ho zvedám. Děláme to nejen kvůli sobě, ale hlavně kvůli našim dětem.

Děkuji za pozornost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.