Černoch (Úsvit-NK): S bezpečností našich dětí se nekšeftuje!

21.09.2015 7:26

Šokoval mě titulek, že bychom prý mohli na migrantech vydělat. Bezpečnost našich dětí není ale na prodej!

Černoch (Úsvit-NK): S bezpečností našich dětí se nekšeftuje!
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Údajně nám Evropská unie za každého povinně přemístěného uprchlíka vyplatí třikrát více, než nás bude stát. Pominu, zda je tato úvaha vůbec dlouhodobě ekonomicky správná. Zcela zásadní je totiž něco jiného. Migrační krize není primárně otázkou peněz, ale bezpečnosti. A tu nelze vyvážit žádnými penězi.

Odmítám výtky, že Češi jsou sobečtí a nesolidární. Byli jsme schopni bez problémů přijmout více než sto tisíc Ukrajinců, kteří i dnes tvoří polovinu všech žadatelů o azyl. Celkově se do naší společnosti integrovalo téměř půl milionu cizinců. Někteří přišli jako azylanti, mnozí jako ekonomičtí migranti.

Po celých 25 let je naše země otevřená pro všechny, kteří u nás chtějí pracovat, naučit se řeč a žít podle našich pravidel. Přičemž dokonce v době, kdy u nás kulminoval příliv běženců (18 000 žadatelů o azyl v roce 2001), vypadla ze Sněmovny jediná xenofobní a rasistická strana. Zatímco mnohé západní země, které by nás chtěly učit toleranci, se potýkají s velkým vzestupem extremistiů, kteří atakují horní příčky volebních preferencí.

Jenomže současná migrační vlna je jiná. Nejde "jen" o peníze - i když deset miliard euro, které podle německé vlády budou běženci letos stát státní pokladnu, není jistě málo. Daleko horší je, že nemáme ani tušení, jakou hrozbu mohou představovat nově příchozí nejen pro sociální a ekonomický systém, ale zejména pro elementární bezpečí občanů. Bezpečnostní experti, nebo třeba kurdští bojovnící nás varují, že pro Islámský stát je až příliš snadné maskovat své bojovníky coby syrské uprchlíky.

Zásadně nesouhlasím s tím, že takové fatální riziko lze vyvážit penězi

Ale může být dokonce ještě hůř: na nově příchozí už se dle zpráv tajných služeb v Německu nabalují radikální imámové a verbují je pro džihád. Evropa má přitom smutnou zkušenost, že v islamistického vraha se může proměnit doslova jakýkoli muslim usazený v zemi třeba i v druhé, či třetí generaci. Jakou máme jistotu, že zkušení verbíři nezískají nové radikály i v zástupech nešťastníků, které se nyní valí do Evropy? Správně: žádnou.

Dnes je v Německu něco přes tisícovku tvrdých salafictických radikálů. Kapacity spolkových bezpečnostních složek jsou jejich sledováním zcela vyčerpány, či spíše přečerpány. Dokladem je propuštěný terorista, který navzdory dohledu pobodal německou policistku. Počty džihádistů mohou vinou neuváženého a neregulovaného přijímání stovek tisíc muslimských migrantů rapidně narůstat.

Zásadně nesouhlasím s tím, že takové fatální riziko lze vyvážit penězi. Odmítám, aby čeští občané, kteří pouze dávají najevo zcela legitimí strach, byli západními politiky a médii cejchováni coby vyvrhelové, barbaři a xenofobové. Jen blázni nemají strach. A jen pošetilci vymění vlastní bezpečí za peníze. Jako otec udělám všechno pro to, aby moje děti vyrůstaly v bezpečné zemi a nemusely se bát vyjít na ulici, kde by je mohl někdo ztlouct, protože mají světlou pleť, nebo by na ní mohla explodovat bomba. S bezpečnostní našich dětí se zkrátka nekšeftuje.

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…