Černoch (Úsvit-NK): Vláda chce přijímat i azylanty-zločince a překrucuje kvůli tomu i smlouvy

12.10.2015 18:09

Vláda dnes přijala negativní stanovisko k novele zákona o azylu, který předložil Úsvit-Národní koalice.

Černoch (Úsvit-NK): Vláda chce přijímat i azylanty-zločince a překrucuje kvůli tomu i smlouvy
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Návrh zamezuje udělení azylu osobám, které spáchali na území ČR trestný čin nebo přestupek. Vláda ho ve svém stanovisku označila za odporující mezinárodním smlouvám a tím i protiústavním.

„Není to v žádném případě pravda, vláda se tím dopouští úmyslně špatného výkladu tzv. Ženevské úmluvy, čímž poškozuje Českou republiku. Ženevská úmluva totiž stanovuje tzv. minima, kdo se nesmí stát azylantem, což se vztahuje pouze na válečné zločince. Neříká ale nic o tom, že si každý stát může stanovit ještě další kritéria proto, koho není ochoten za azylanta přijímat. ČR má jednoznačné právo určit, že z udílení azylu vyloučí zločince, jak navrhujeme my. Tím, že vláda toto právo odmítá a přijímat zločince chce, poškozuje ČR. Je to další důkaz, že vláda proti imigrantské krizi ve skutečnosti nechce jednat,“ uvádí k vládnímu stanovisku předseda poslaneckého klubu Marek Černoch.

„Vláda chce přijímat i azylanty-zločince a překrucuje kvůli tomu i mezinárodní smlouvy. Je to další z důkazů, že vláda nehájí zájmy občanů ČR a že nás neochrání před imigrační krizi. Vláda už odmítla podat žalobu proti rozhodnutí o kvótách. Odmítá projednat náš zákon o církvích, který zakazuje nebezpečným církvím náboženskou výuku na školách či provádět duchovní službu ve věznicích a armádě,“ uzavírá poslanec Černoch. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…