Černoch (Úsvit): Nemůžeme dopustit, aby došlo k zavření Dolu Paskov

20.05.2016 21:31

Tisíce lidí by přišlo o práci! Bývalí vládní představitelé se nechali od pana Bakaly sponzorovat miliony a pouze přihlíželi tunelování tohoto dolu. Situace je nyní naprosto kritická a vláda pouze přešlapuje na místě.

Černoch (Úsvit): Nemůžeme dopustit, aby došlo k zavření Dolu Paskov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Černoch v redakci Parlamentních Listů

Několik týdnů upozorňujeme na tento problém, nikdo z vládních představitelů ho ovšem neřeší! Přes 40 let pomáhá Ostrava České republice, nyní je podle mě na čase, aby se pomohlo také Ostravě!

Včera jsem proto navštívil společně s kolegyní Olgou Havlovou Důl Paskov. Vláda by si měla uvědomit, že tento důl není pouze kráter v zemi, ale místo, které představuje tisíce lidských osudů. Během naší návštěvy jsme se setkali s horníky, zástupci odborů i vedení. Osobně považuji toto setkání za velice podmětné a přínosné. Připadá mi, že někteří politici vidí dnešní dobu pouze z oken svých kanceláří a s problémy občanů už naprosto ztratili kontakt!

Během naší návštěvy, jsem si ověřil, jak těžkou práci musejí horníci zvládat, aby zabezpečili své rodiny. „Pokud se důl zavře opravdu nevím, co budeme dělat. Sehnat práci je tu prakticky nemožné,“ řekl jeden z horníků během našeho rozhovoru.

Ujistil jsem ho, že uděláme vše proto, aby k zavření dolu nedošlo! Není možné, aby dala vláda od tohoto problému ruce pryč a nechala tyto lidi napospas osudu! Konec by znamenal naprostou katastrofu, navíc by to byl další krok ke ztrátě energetické soběstačnosti naší země! Několikrát jsem v mediích uvedl, že budeme trvat na zřízení vyšetřovací komise. Trváme na tom, aby se jasně řeklo, kdo je za současný stav zodpovědný.

Premiére Sobotko, nesete za tyto lidi odpovědnost! Pokud důl zavřete, budete mít dost odvahy navštívit toto místo a vysvětlit horníkům, proč se už nedokáží postarat o svoje rodiny? Já dělám maximum, aby se tisíce lidí neocitli v tomto kraji bez práce. Můžete říct Vy to samé?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

10:21 Šlachta (Přísaha): Pozor, přehled korupčních kauz!

Shrnutí korupčních kauz vrcholných politiků, publikovaný na svém veřejném facebookovém profilu