Černoch (Úsvit): Primátor Hudeček ničí Prahu

26.09.2014 6:27

Hnutí Úsvit přímé demokracie zásadně odmítá způsob, jakým primátor Tomáš Hudeček (TOP09) prosazuje nové Pražské stavební předpisy (PSP). Ty zhorší život Pražanů i bezpečnost dopravy a jediný, kdo na nich vydělá, budou developeři.

Černoch (Úsvit): Primátor Hudeček ničí Prahu
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

"Primátor Tomáš Hudeček prosadil nové stavební předpisy těsně před volbami bez řádného projednání a proti vůli městských částí. Ignoroval i usnesení zastupitelstva hl.m. Prahy, žádající jejich odložení, pro které hlasovali zastupitelé napříč spektrem včetně jeho TOP09. To považuji za skandální", říká lídr Úsvitu a kandidát na primátora Marek Černoch.

Dokonce i v jednobarevné Radě MHMP prosadil Tomáš Hudeček svůj názor o jediný hlas. Rada TOP09 je navíc menšinová. Primátor tedy protlačil takto zásadní předpisy proti názoru všech stran v zastupitelstvu a nemá pro ně silnou podporu ani ve své vlastní. "To odporuje všem demokratickým zásadám", dodává Marek Černoch.

Úsvitu na nových pravidlech kromě nedemokratického způsobu jejich přijetí vadí zejména to, že jednostranně nahrávají developerům, umožňují zahustit pražskou zástavbu na úkor kvality bytů, možností dopravy a parkování a nakonec, ale v rozhodně ne v poslední řadě ohrožují životy a zdraví občanů.

Kritici často poukazují na to, že developeři budou moci postavit na stejné ploše více bytů a kanceláří, zastavět parky a další dosud volná místa. To je i podle Úsvitu vážná věc, stejně jako fakt, že 400 tisíc nových obyvatel, s nimiž PSP počítají, se bude po centru velice obtížně dopravovat a parkovat.

Marek Černoch k těmto výtkám přidává další: "Co mě osobně opravdu vytočilo je to, že předpisy zakazují podchody a nadchody pro chodce, stejně jako svodidla. Prý jsou tyto stavby ošklivé. Ale zachraňují životy. Bezpečnost dopravy je mojí prioritou a naprosto nechápu, jak může končící primátor obětovat životy a zdraví Pražanů ve jménu jakési estetiky."

Pokud Úsvit přímé demokracie uspěje ve volbách do Zastupitelstva hl.m. Prahy, okamžitě navrhne pozastavení platnosti Pražských stavebních předpisů a jejich přepracování. "Už jen proto, aby se děti mohly dostat bezpečněji do školy", uzavírá Marek Černoch.

Marek Černoch - lídr pražské kandidátky hnutí Úsvit, poslanec a člen ústavně-právního výboru PS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…